Reţetă de preparare a papanaşilor cu stafide
Maiaua
Amestecam faina cu putin zahar, drojdia si putina apa calda - amestecul se lasa 10 minute pana isi dubleaza volumul. Branza, oul si zaharul se amesteca bine, apoi turnam maiaua si restul fainii (estimativ 500 g). Daca este necesar se mai presara faina pana cand aluatul va deveni usor lipicios.
Se lasa la cald coca timp de 40 de minute. Din aceasta compozitie vor rezulta 6-7 papanasi.
Inainte sa modelam papanasii introducem in aluat stafidele rehidratate. Luam bucati mici de aluat si facem bilute din care sa rezulte moturile papanasilor, apoi luam bucati mari de aluat si modelam covrigei pufosi. Daca nu va pricepeti la modelat covigii, puteti face niste bile mari pe care le presati usor cu mana, apoi bagati degetul in mijocul acestora si finisati cat sa arate ca un covrig (gaura din mijloc sa nu fie foarte mare, iar covrigul sa fie ''carnos'').
Mentiune: daca aluatul se tine de mana cand modelati, va ungeti cu putin ulei sau presarati putina faina pe masa si maini.
Moturile gata realizate se pot pune toate in baia de ulei incins, apoi fiecare papanas pe rand.
Atentie! Se ard foarte repede, cum s-au rumenit ii intoarceti, apoi ii scoateti si ii tineti intr-o sita sa se scurga uleiul.
Se servesc calzi cu smantana sau iaurt si dulceata.
Pofta buna!
Reteta de zmeurata de casa. Cum se face zmeurata de casa reteta de lichior de zmeura.
Zmeurata de casaReteta de paste cu vinete. Cum faci acasa paste cu vinete reteta simpla si delicioasa.
Paste cu vinete
Comentarii
Adaugă comentariu