autor:

oana ceancu

» » Dulciuri diverse

Papanasi cu stafide

Autor: oana ceancu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 23 august 2014

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: oana ceancu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 23 august 2014

Ingrediente
1 ou, 130 g zahar, 1 plic de zahar vanilat de Burnon, 500 g branza dulce, faina cat cuprinde, 1 plic de drojdie, o mana de stafide rehidratate, 1 borcan de smantana sau iaurt, dulceata de afine

Dificultate: Redusa Timp: 1h 15 min

2 voturi

Mod de preparare

Maiaua



Amestecam faina cu putin zahar, drojdia si putina apa calda - amestecul se lasa 10 minute pana isi dubleaza volumul. Branza, oul si zaharul se amesteca bine, apoi turnam maiaua si restul fainii (estimativ 500 g). Daca este necesar se mai presara faina pana cand aluatul va deveni usor lipicios.

Se lasa la cald coca timp de 40 de minute. Din aceasta compozitie vor rezulta 6-7 papanasi.



Inainte sa modelam papanasii introducem in aluat stafidele rehidratate. Luam bucati mici de aluat si facem bilute din care sa rezulte moturile papanasilor, apoi luam bucati mari de aluat si modelam covrigei pufosi. Daca nu va pricepeti la modelat covigii, puteti face niste bile mari pe care le presati usor cu mana, apoi bagati degetul in mijocul acestora si finisati cat sa arate ca un covrig (gaura din mijloc sa nu fie foarte mare, iar covrigul sa fie ''carnos'').

Mentiune: daca aluatul se tine de mana cand modelati, va ungeti cu putin ulei sau presarati putina faina pe masa si maini.

Moturile gata realizate se pot pune toate in baia de ulei incins, apoi fiecare papanas pe rand.



Atentie! Se ard foarte repede, cum s-au rumenit ii intoarceti, apoi ii scoateti si ii tineti intr-o sita sa se scurga uleiul.



Se servesc calzi cu smantana sau iaurt si dulceata.

Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Papanasi cu stafide" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
BUDINCA CU CLATITE

BUDINCA CU CLATITE

Dizolv drojdia in juma de cana de apa calduta si adaug un praf de sare si o pun in faina sa dospeasca

9 voturi    11 comentarii
30 min
Dulciuri diverse
Coji de portocale(gem),pentru prajituri,budinci...

Coji de portocale(gem),pentru prajituri,budinci...

Dintr-un kg de portocale,rezulta cam 200-250 g coji. Se aleg portocale cu coaja mai subtire. Cojile

8 voturi    10 comentarii
4h
Dulciuri diverse

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

1h 15 min

2 voturi

Ingrediente

  • 1 ou
  • 130 g zahar
  • 1 plic de zahar vanilat de Burnon
  • 500 g branza dulce
  • faina cat cuprinde
  • 1 plic de drojdie
  • o mana de stafide rehidratate
  • 1 borcan de smantana sau iaurt
  • dulceata de afine

Raporteaza reteta

Retete
de oana ceancu
Cartofi la cuptor cu legume

Cartofi la cuptor cu legume

Se curata cartofii, se spala bine, se taie bucati mari si se pun intr-o oala cu apa, pe foc; acestia

2 voturi    0 comentarii
1h
Mancaruri cu carne
Sos de usturoi pentru cotlete de porc

Sos de usturoi pentru cotlete de porc

Usturoiul se zdobeste sau se toaca marunt cat sa dea aroma, (daca il pisati va incepe sa usture si

2 voturi    2 comentarii
15 min
Sosuri
Taietei de casa

Taietei de casa

Se bate oul, se adauga praful de sare si faina, amestecam bine pana cand aluatul devine ferm si nu

14 voturi    15 comentarii
10 min
Borsuri si Ciorbe
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Fondante de curmale cu cocos Fondante de curmale cu cocos

Curmalele le curatam de samburi si le punem intr-un bol cu apa fierbinte, le lasam 1 ora pana se inmoaie-le strecuram bine si le punem

0 voturi    0 comentarii
45 min
Dulciuri diverse
Ciocolata de casa cu nuca Ciocolata de casa cu nuca

Ciocolata de casa a fost si va ramane unul dintre deserturile noastre preferate, care nu lipsea niciodata de la mesele de sarbatoare.

0 voturi    0 comentarii
45 min
Dulciuri diverse
Piscoturi umplute cu crema de ciocolata