Reţetă de preparare a papanaşilor

Reţetă de preparare a papanaşilor

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa
Reţetă de preparare a papanaşilor

Ingrediente

  • - 1/2 l lapte
  • - 4 linguri gris
  • - 250 g branza de vaca
  • - 1 plic zahar vanilat
  • - zahar dupa gust
  • - coaja rasa de la 1/2 lamaie
  • - pesmet

Mod de preparare

Incalzim laptele si adaugam treptat cele 4 linguri de gris, amestecand continuu. Fierbem grisul cu lapte pana cand devine foarte gros (apr. 10 minute). Luam de pe foc grisul cu lapte si adaugam zaharul vanilat, coaja rasa de lamaie si zahar, dupa gust, tinand cont ca acest gris trebuie sa fie un pic mai dulce, fiindca urmeaza sa-l amestecam cu branza de vaci si ulterior nu mai adaugam zahar.

Lasam grisul sa se raceasca de tot, pana cand se intareste bine. Amestecam acum grisul cu branza da vaci si formam din aceasta compozitie bilute. Tavalim papanasii prin pesmet, prajit in prealabil in putin ulei.

Papanasii se pot servi ca atare, presarate cu zahar pudra sau cu gem de orice fel. Se pot servi si a doua zi, pentru ca raman moi, nu se intaresc.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat

Incanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Chiftelute din carne de miel cu cartofi, rucola si sos de iaurt cu menta
Mancaruri cu carne

Chiftelute din carne de miel cu cartofi, rucola si sos de iaurt cu menta

Carnea se curata de pielite si se toaca la robotul de bucatarie.

Chiftelute din carne de miel cu cartofi, rucola si sos de iaurt cu menta
Salata de primavara cu oua

Salata de primavara cu oua

Reteta de salata de primavara cu oua. Salata de primavara cu oua, spanac tanar, salata creata si loboda. Retete de salate....

Salata de primavara cu oua
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise