Reţetă de preparare a papanaşilor

Reţetă de preparare a papanaşilor

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa
Reţetă de preparare a papanaşilor

Ingrediente

  • 550-600 g branza de vaci nu prea fada si nici prea zemoasa
  • 2 oua
  • 2 linguri gris
  • 5 linguri faina
  • 1 praf de sare
  • 7 lingurite zahar
  • unt cat o nuca
  • 3 linguri smantana
  • 1 plic zahar vanilat
  • 250 g capsuni
  • 50 g ciocolata menaj

Mod de preparare

Reţetă de preparare a papanaşilor

Sa profitam cat mai mult de gustul delicios al capsunilor, dar nu numai spume sau tarte, ci intr-o combinatie cu branza de vaci si ciocolata. Surprinzator de aromat.

Puneti branza de vaci intr-un castron, ouale, grisul, sarea, 2 lingurite zahar si 3 linguri faina. Omogenizati compozitia. Ea trebuie sa fie destul de vartoasa, sa nu “curga”. Se lasa minim 15 minute ca sa se umfle putin grisul. Intre timp puneti la fiert intr-o cratita mai larga 3-4 litri de apa. Puneti restul de faina intr-o tava si formati din compozitie niste bilute de 3-4 cm diametru, pe care le rostogoliti prin faina.

Cand clocoteste apa, dati focul foarte, foarte mic, aplatizati in palma fiecare biluta si faceti cu degetul o mica adancitura in mijloc. Puneti-le la fiert cu grija sa nu le sfaramati si sa nu clocoteasca apa. Se vor lasa intai la fundul vasului, iar dupa cateva minute se umfla si se ridica la suprafata. Lasati-i sa mai fiarba, la foc mic, inca 5-6 minute. Ii luati usor cu o spumiera si ii asezati pe platou. Dupa ce s-au fiert toti papanasii, puneti in fiecare adancitura o bobita de unt.

Amestecati smantana cu zaharul ramas si zaharul vanilat, turnati totul peste papanasi, apoi puneti la topit in bain marie ciocolata cu 2 linguri de apa. Dupa ce s-a topit ciocolata, alegeti cateva capsuni mai mari si inmuiati-le cu varful in ciocolata. Restul de sirop de ciocolata turnati-l estetic peste papanasi. Capsunile ramase taiati-le feliute si decorati platoul.

Sper sa va placa. Garantez.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura pufoasa cu fructe

Prajitura pufoasa cu fructe

Reteta de prajitura pufoasa cu fructe. Prajitura pufoasa cu fructe reteta simpla. Retete de prajituri cu fructe. Prajituri...

Prajitura pufoasa cu fructe
Salata de vinete cu pasta de rosii

Salata de vinete cu pasta de rosii

Reteta de salata de vinete cu pasta de rosii. Salata de vinete cu pasta de rosii reteta simpla. Reteta de salata de vinete cu...

Salata de vinete cu pasta de rosii
Batoane cu magiun

Batoane cu magiun

Reteta de batoane cu magiun. Batoane cu magiun sau gem reteta pas cu pas. Reteta de batoane de post. Retete de batoane....

Batoane cu magiun
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise