Ingrediente
600g branza dulce,3 oua(2 intregi+1 galbenus),2 linguri zahar,sare,2 linguri gris,300 g faina,1 praf de copt si coaja rasa de la 1 lamaie,ulei pentru prajit,smantana si dulceata
Dificultate: Medie | Timp: 1h
33 voturi
Mod de preparare
Se amesteca ouale cu zaharul, sarea,grisul si se lasa sa se umfle 10 min
Se adauga branza, apoi faina amestecata cu praful de copt si coaja rasa de lamaie
Coca trebuie sa fie moale si se ia cu mana(cat o lingura)din coca,se fac mingiute, se aplatizeaza si la mijloc se face o gaura
Papanasii trebuie copti in cratita de tuci cu ulei mult(ca si gogosile)
Cand se rumenesc si pe o parte si pe cealalata, se scot pe un servetel de hartie pentru a se indeparta uleiul si se tavalesc prin zahar pudra
Se servesc calzi cu smantana, pusa pe margini si la mijloc un gem sau dulceata dupa preferinta
valentina ionita (Chef de cuisine) , 23 iunie 2009
O nebunie...Imi plac mult cu gem ,dulceata si smantana.