Reteta postata pe: 14 mai 2009
Ingrediente
1 capatana de usturoi,nedesfacuta, 350g pappardelle(paste fainoase in forma de panglici), 1lingura ulei de masline, 1 ceapa mijocie, tocata marunt, 175g ciuperci asortate, 225g spanac frunze, 300ml frisca lichida nebatuta(35% grasime), 1/2 zeama de lamaie, sare si piper, parmezan ras pentru servit
Dificultate: Redusa | Timp: 30 min
Mod de preparare
Se coace usturoiul intreg la cuptor 15-20 min sa se inmoaie.Se fierb pastele conform instructiunilor de pe pachet,se scurg se se tin la cald.Se pune o tigaie cu ulei la incins si se adauga ceapa tocata pana se inmoaie.Se adauga ciupercile si miezul de usturoi si inabusiti inca 2 min ,apoi adaugati sucul de lamaie si se fierbe inca 2 min.Adaugati,amaestecand frunzele de spanac si frisca.Asezonati cu sare si piper,apoi mai tineti pe foc pana cand frunzele de spanac s-au inmuiat usor.Serviti pastele cu parmezan presarat deasupra.Acest preparat se poate face si fara spanac.
Daca ti-a placut reteta noastra "PAPPARDELLE CU SOS DE SPANAC" nu uita sa-i faci un
review
Alte retete
din Paste si pizza
1. Puneti pastele la fiert in apa cu sare care clocoteste. .
2. Incalziti uleiul intr-o tigaie
10 voturi
0 comentarii
25 min
Se fierb 10 minute tortelinii in apa cu sare( se introduc in momentul cand apa da in clocot).
Sunculita
8 voturi
8 comentarii
45 min
Recomandari pentru tine si casa ta
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 06 iunie 2009
Nota 10 cu felicitari,pentru claritate,aspect si complexitate.Am sa fac si eu.