Papricas de pui cu galuste de faina

Papricas de pui cu galuste de faina. Se curata, se spala bine carnea (eu am dezosat pieptul si i-am înlăturat pielea), se taie in bucati potrivit de mari, dupa preferinta.

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
ridicata
Papricas de pui cu galuste de faina

Ingrediente

  • (4 porții)
  • -500 gr. carne de pui ( eu am folosit un piept mare de pui)
  • -3 cepe mari
  • -3-4 ardei gras/capia roșu (eu am pus 1 ardei și restul am folosit ardei copt din congelator)
  • -1 legătură pătrunjel verde
  • -200 ml smântână
  • -3 linguri ulei
  • -2 linguri făină
  • -3-4 grăunți de usturoi
  • -1 lingură cu vârf boia dulce de ardei
  • -2 foi de dafin
  • -½ linguriță cimbru uscat (sau opțional, după gust)
  • -sare, piper măcinat (după gust)
  • Pentru găluștele de făină
  • -2 ouă
  • -sare
  • -3-4 linguri făină

Mod de preparare

-Se curăță, se spală bine carnea (eu am dezosat pieptul și i-am înlăturat pielea), se taie în bucăți potrivit de mari, după preferință și se tamponează/sterge bine cu un șervet de hârtie pentru a se absorbi apa.

-Se curăță, se spală legumele, cepele se taie cuburi nu foarte mici, ardeiul gras se taie julien, se taie mărunt usturoiul și se toacă pătrunjelul.

-Se pune într-o tigaie uleiul la încins și aici se prăjesc ușor, pe ambele părți, bucățile de carne de pui.

-Când sunt puțin rumenite pe ambele părți, se scot bucățile de carne din tigaie, se pun în cratița unde vom prepara mâncarea și se lasă de o parte.

-În uleiul în care s-a prăjit carnea se adaugă ceapa tăiată, se amestecă și se lasă câteva minute să se soteze.

-Când ceapa devine sticloasă se adaugă ardeiul tăiat, se amestecă și se mai lasă 2-3 minute pe foc să se înmoaie și acesta.

-Se adaugă apoi boiaua, se amestecă repede și se lasă pe foc cca 1 minut (trebuie să aveți grijă deoarece boiaua caramelizează repede și trebuie să vă mișcați mai iute), după care se pune usturoiul tăiat se amestecă și se toarnă 1 pahar de apă fierbinte lăsându-se pe foc până când sosul începe să clocoteacă.

-În acest moment se răstoarnă sosul din tigaie în cratița de gătit peste carnea prăjită, se pun foile de dafin și restul condimentelor (sare, piper, cimbru), se toarnă apă caldă cât să acopere carnea, apoi se lasă să fiarbă acoperit (cu capac) cca. 25-30 minute (depinde de carnea folosită) sau mai bine zis, până când carnea este fiartă. Dacă este cazul se mai completează cu câte puțină apă fiartă.

-Între timp pregătim găluștile: cu ajutorul unui tel sau furculiță se bat ouăle bine cu un pic de sare, se adaugă făina și se amestecă bine, evitând formarea cocoloașelor. Aluatul rezultat trebuie să curgă, să fie mai subțire, așa ca o smântână groasă (sau puțin mai gros ca la aluatul de clătite).

-Când carnea este fiartă și în cratiță este suficient sos, se formează găluștile, punându-se cu ajutorul unei linguri înmuiate în sos câte puțin aluat în cratița cu mâncare, până când se termină tot aluatul. Găluștile se lasă să fiarbă încet 2-3 minute, sau până când se ridică la suprafață.

- Pentru a îngroșa puțin sosul, se amestecă smântâna cu 2 linguri de făină, se adaugă 2-3 linguri de sos, se omogenizează, se toarnă peste mâncare și se lasă să mai fiarbă câteva minute, să dea câteva clocote și papricașul să se îngroașe puțin.

-La sfârșit se potrivește de sare și piper, se amestecă, se oprește focul, se adaugă pătrunjelul tocat și se mai lasă acoperit cca 10 minute.

-Se servește după preferință. Noi l-am servit ca atare, cu ceapă verde și murături, voi să-l serviți doar cu plăcere și cum vă place...

Poftă bună!

Mai multe detalii pe: https://vickysrecipes.wordpress.com/

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat

Incanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Chiftelute din carne de miel cu cartofi, rucola si sos de iaurt cu menta
Mancaruri cu carne

Chiftelute din carne de miel cu cartofi, rucola si sos de iaurt cu menta

Carnea se curata de pielite si se toaca la robotul de bucatarie.

Chiftelute din carne de miel cu cartofi, rucola si sos de iaurt cu menta
Salata de primavara cu oua

Salata de primavara cu oua

Reteta de salata de primavara cu oua. Salata de primavara cu oua, spanac tanar, salata creata si loboda. Retete de salate....

Salata de primavara cu oua
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise