Papricas de ciuperci cu mamaliguta

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa
Papricas de ciuperci cu mamaliguta

Ingrediente

  • Pentru papricas: 500g ciuperci proaspete(cumparate sau culese din padure sau daca nu 1 conserva), 2-3 catei de usturoi, sare, ulei, patrunjel verde, 2-3 linguri faina, 200g smantana, lapte pentru subtiat(daca e necesar).
  • Pentru mamaliguta: faina de porumb, apa, sare

Mod de preparare

Se calesc ciupercile curatate si taiate feliute in putin ulei, se adauga apa(eu am pus ~1/2l), usturoiul pisat, sare si se lasa sa fiarba cam 10 minute. Intre timp se pune o oala cu apa la fiert. Cand a inceput sa fiarba se adauga sare si malaiul in ploaie pentru o mamaliguta cum ii place fiecaruia: mai subtire sau mai vartoasa(mie imi place mai subtire). Mamaliga se rastoarna pe o farfurie. Se amesteca faina cu smantana, se adauga putina apa (de la ciuperci) si se rastoarna amestecul peste ciuperci. Se mai subtiaza cu lapte daca e necesar. Se potriveste de sare, se presara patrunjel tocat(eu n-am avut) si se serveste calda cu mamaliguta alaturi.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise