autor:

norbymesmer

» » Mancaruri cu carne

Paprikas de pui, ca la mama si bunica in Banat

Autor: norbymesmer (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 08 ianuarie 2016

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: norbymesmer (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 08 ianuarie 2016

Ingrediente
Un pui, 3 cepe mari, 200 ml vin rosu, 3 lingurite boia dulce, 1,5 lingurita boia iute, 0,5 lingurite majoran uscat, 0,5 lingurite kimion pisat, sare, piper, coaja rasa de lamaie (lamaie mare), 100 g untura de porc (sau 100 g ulei ), 2 catei de usturoi, 500 g cartofi

Dificultate: Redusa Timp: 3h

3 voturi

Mod de preparare

se incinge untura sau uleiul, se prajeste puiul taiat bucati, se adauga ceapa taiata marunt, se stinge cu vinul ( pana nu mai are miros de alcool ) se adauga boiau, se stinge cu putina apa, se mai fierbe 5-8 min, se aduga cartofii, coaja de lamaie, majoranul, si kimionul pisat, se adauga apa sa acopere cu 8-10cm cu apa si se lasa la fiert, foarte incet timp de 2,5 ore
Daca ti-a placut reteta noastra "Paprikas de pui, ca la mama si bunica in Banat" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Ciulama de pui cu  ciuperci

Ciulama de pui cu ciuperci

Se taie pieptul cubulete, se condimenteaza si se prajeste usor pana isi schimba culoarea. Separat

13 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne
Tocanita din ficat de pasare

Tocanita din ficat de pasare

Ficatul spalat ,il punem la frigider,intr-un bol cu lapte pentru 30’. Maruntim ceapa, usturoil

19 voturi    17 comentarii
1h
Mancaruri cu carne

  • 2 comentarii

  • Adrian , 25 iulie 2017

    Subscriu comentariului anterior: PAPRIKAS, adica cu ardei (PAPRIKA).

  • Adrian , 14 ianuarie 2016

    Papricas este o mancare de sorginte ungureasca, si numele ii vine de la ardei, in limba maghiara PAPRIKA. In nici un caz nu se scrie "Papricash" ci Papricas! Adica "cu ardei".

Dificultate

Redusa

Timp

3h

3 voturi

Ingrediente

  • Un pui
  • 3 cepe mari
  • 200 ml vin rosu
  • 3 lingurite boia dulce
  • 1,5 lingurita boia iute
  • 0,5 lingurite majoran uscat
  • 0,5 lingurite kimion pisat
  • sare
  • piper
  • coaja rasa de lamaie (lamaie mare)
  • 100 g untura de porc (sau 100 g ulei )
  • 2 catei de usturoi
  • 500 g cartofi

Raporteaza reteta

Retete
de norbymesmer
Gulas de peste

Gulas de peste

Se taie file de peste in patratele de 3x3 cm. Se taie ceapa fideluta Se preseaza prin presa

6 voturi    0 comentarii
30 min
Borsuri si Ciorbe
Meniu de Craciun - specific bavarez

Meniu de Craciun - specific bavarez

Gasca: Se ia de la gasca aripile, gatul, grasimea si organele (pt sos). Se spala gasca cu

7 voturi    0 comentarii
3h 30 min
Mancaruri cu carne
Tiramisu rețeta originală

Tiramisu rețeta originală

Cum se prepara Tiramisu rețeta originală: Se face cafeaua Espresso si se pune la racit, se

5 voturi    1 comentariu
45 min
Dulciuri diverse

Adrian

Subscriu comentariului anterior: PAPRIKAS, adica cu ardei (PAPRIKA).

Retete

din Mancaruri cu carne

Varza calita cu carne de porc Varza calita cu carne de porc

Varza calita cu carne de porc este una dintre mancarurile noastre preferate. Se prepara foarte usor, doar ca trebuie sa aveti rabdare

1 vot    0 comentarii
2h 50 min
Mancaruri cu carne
Chiftelute cu sos de rosii Chiftelute cu sos de rosii

Carnea tocata se pune intr-un vas. Se adauga ceapa uscata, curatata si tocata marunt. Se condimenteaza carnea cu sare, piper (dupa gust). Intr-o

0 voturi    0 comentarii
1h
Mancaruri cu carne
Ciuperci umplute cu pate de gasca si rulouri din cotlet afumat