PENTRU PARFAIT:Se unge cu grasime si se tapeteaza cu o folie de aluminiu o forma de chec mare;
Se pun albusurile intr-un bol, se adauga sarea si se bat spuma cu mixerul;
Se pune zaharul intr-un vas, pe foc, cu 100 ml de apa rece si se incalzeste treptat pana ce incepe sa fiarba, amestecand pentru a se dizolva;
Cand fierbe zaharul, se mareste focul si se lasa siropul cca 3 minute la temperatura maxima;
Cu mixerul la viteza maxima, se toarna siropul incet peste albusurile spuma si se continuua sa se bata pana se racesc;
Separat se bate frisca, pe care o incorporam apoi incet cu spuma de albusuri cu zahar.
PENTRU BAZA
Se pun biscuitii intr-o punga de plastic si se sfarama cu sucitorul;
Se trec prin sita 100 g de zmeura si se adauga 1 lingura zahar pudra;
Restul de fructe se pun in alt vas, presarandu-se deasupra 1 lingura de zahar pudra, dupa care se zdrobesc cu furculita;
Se pune jumate din cantitatea de parfait intr-un vas si se incorporeaza lichiorul de migdale si biscuitii sfaramati;
In cantitatea de parfait ramasa, se incorporeaza fructele zdrobite si 2 linguri de zmeura trecuta prin sita;
Se toarna jumatate din amestecul cu biscuiti in forma pregatita si se congeleaza 1 ora;
Se scoate forma din congelator si se aseaza deasupra stratului cu biscuiti un strat de parfait de fructe, precum si din zmeura, trecuta prin sita si ramasa;
Se toarna deasupra restul de amestec cu biscuiti si se da la congelator cca 4 ore.
Reteta de prajitura pufoasa cu fructe. Prajitura pufoasa cu fructe reteta simpla. Retete de prajituri cu fructe. Prajituri...
Prajitura pufoasa cu fructeReteta de salata de vinete cu pasta de rosii. Salata de vinete cu pasta de rosii reteta simpla. Reteta de salata de vinete cu...
Salata de vinete cu pasta de rosiiReteta de batoane cu magiun. Batoane cu magiun sau gem reteta pas cu pas. Reteta de batoane de post. Retete de batoane....
Batoane cu magiunRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii