autor:

merisor

» » , Aperitive cu carne, Mancaruri cu carne

Parjoale moldovenesti

Autor: merisor (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 28 ianuarie 2017

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: merisor (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 28 ianuarie 2017

Ingrediente
1,5 kg carne tocată (porc + vită), 3 cartofi micuți, 1 morcov, 2 cepe, 1 căpățână usturoi, 250 g franzelă albă, mai veche, 200 ml lapte, 3 ouă, sare, piper, cimbru, 1 legătură pătrunjel verde, 200 g pesmet, 50 g făină, 150 g unt, 150 ml ulei

Dificultate: Medie Timp: 1h

19 voturi

Mod de preparare

Trecem carnea prin mașina de tocat, de două ori chiar, pentru a deveni mai fină.
A doua oară, o trecem împreună cu pâinea înmuiată în lapte și scursă bine.
De obicei se pune doar miezul de la pâine, dar eu am pus-o cu coajă cu tot, că e prea bună coaja ca s-o înlătur.
Ceapa și usturoiul le trecem tot prin mașina de tocat și le adăugăm peste carne.
Morcovul și cartofii se dau pe răzătoare și se scurg bine, iar pătrunjelul se toacă mărunt.
Amestecăm toate ingredientele, adăugăm și ouăle și condimentăm amestecul, după gust, cu sare, piper și cimbru.
Lăsăm compoziția de pârjoale moldovenești să se odihnească 10-15 minute, apoi , cu mâinile trecute prin apă rece, formăm pârjoalele.
Luăm o mână de carne, o modelăm mai întâi de formă rotundă, apoi o aplatizăm între mâini, dându-i formă alungită și o tăvălim prin pesmet amestecat cu făină.
Formăm astfel toate pârjoalele apoi le prăjim fie în baie de unt, fie în baie de ulei.
Eu am prăjit jumătate în unt și jumătate în ulei, diferența între ele a fost de culoare, însă cele în unt mi s-au părut mai pufoase.
Problema e că untul nu este prea rezistent la prăjire, dar merită preparate și în unt, o serie.
Oricum ar fi preparate aceste pârjoale moldovenești, tot gustoase sunt.
Spor și poftă bună, în cazul în care le veți încerca!
Daca ti-a placut reteta noastra "Parjoale moldovenesti" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Parjoale moldovenesti

Parjoale moldovenesti

Carnea tocata se amesteca cu ceapa, morcovul, usturoiul si verdeata (care in prealabil au fost maruntite

27 voturi    3 comentarii
1h
Mancaruri cu carne

  • 1 comentariu

  • cristina , 31 ianuarie 2017

    Buna, vroiam sa intreb daca se poate inlocui cu ceva painea, pesmetul si faina? Multumesc

Dificultate

Medie

Timp

1h

19 voturi

Ingrediente

  • 1,5 kg carne tocată (porc + vită)
  • 3 cartofi micuți
  • 1 morcov
  • 2 cepe
  • 1 căpățână usturoi
  • 250 g franzelă albă
  • mai veche
  • 200 ml lapte
  • 3 ouă
  • sare
  • piper
  • cimbru
  • 1 legătură pătrunjel verde
  • 200 g pesmet
  • 50 g făină
  • 150 g unt
  • 150 ml ulei

Raporteaza reteta

Retete
de merisor
Rulouri cu crema de vanilie

Rulouri cu crema de vanilie

Untul impreuna cu untura le-am pus la topit. Faina am amestecat-o cu bicarbonatul si drojdia. Ouale

40 voturi    15 comentarii
1h 20 min
Prajituri
Rulouri cu carnati afumati, piept de pui si bacon

Rulouri cu carnati afumati, piept de pui si bacon

Am desfacut pieptul de pui l-am spalat si l-am portionat in doua fiecare bucata, apoi l-am filat

28 voturi    19 comentarii
50 min
Retete de Craciun
Bilute din piscoturi, nuca si ciocolata

Bilute din piscoturi, nuca si ciocolata

Punem untul cu uleiul, ciocolata rupta, putina sare si zaharul intr-un vas, la foc incet pana se

8 voturi    2 comentarii
15 min
Dulciuri diverse

cristina

Buna, vroiam sa intreb daca se poate inlocui cu ceva painea, pesmetul si faina? Multumesc

Retete

din Mancaruri cu carne

Varza calita cu carne de porc Varza calita cu carne de porc

Varza calita cu carne de porc este una dintre mancarurile noastre preferate. Se prepara foarte usor, doar ca trebuie sa aveti rabdare

1 vot    0 comentarii
2h 50 min
Mancaruri cu carne
Chiftelute cu sos de rosii Chiftelute cu sos de rosii

Carnea tocata se pune intr-un vas. Se adauga ceapa uscata, curatata si tocata marunt. Se condimenteaza carnea cu sare, piper (dupa gust). Intr-o

0 voturi    0 comentarii
1h
Mancaruri cu carne
Musaca cu cartofi si carne