autor:

Brindusa_Aluculesei
Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Brindusa_Aluculesei (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 24 ianuarie 2017

Ingrediente
Ingrediente pentru parjolute:, 2 kg.carne tocata de porc, 4 felii de paine neagra, 3 oua, 1 lingurita de piper macinat, 1 lingura condimente cu gust de legume, 1 lingurita boia de ardei dulce, 1 lingurita ierburi aromate, 3 linguri faina de grau, 1 capatana de usturoi , 3 cepe., , Ingrediente pentru marinata:, 4-5 cepe, 100 ml. otet, , Ingrediente pentru maioneza :, 8 oua, 800 ml.ulei, 1 cutie de mustar extra

Dificultate: Medie Timp: 2h 30 min

18 voturi

Mod de preparare

Mod de preparare a parjolutelor:

Intr-un vas, punem carnea de porc tocata, peste ea adaugam faina de grau, piper macinat, condimente cu gust de legume, ierburi aromate, boia de ardei dulce, oua, painea muiata si data prin masina de carne, ceapa data prin masina de carne si usturoiul tocat marunt. Amestecam bine pana obtinem o pasta omogena.

Punem pe aragaz, la foc mare, o oala de tuci in care turnam 1 l de ulei si lasam sa clocoteasca. Cand da in clocot, punem parjolute micute, facute sub forma de bilute si le lasam sa se prajeasca bine.



Mod de preparare pentru marinata:

Se curata ceapa, se taie solzisori de peste si se pune la fiert cu apa si otet. Cand da in clocot, oprim focul si lasam sa se patrunda pana se raceste. Cand se raceste, punem ceapa in strecuratoare si o lasam sa se scurga de apa.



Mod de preparare a maionezei:

Se fierb 4 oua tari si se curata. Vom folosi doar galbenusurile.

Intr-un vas, punem galbenusurile fierte si cele crude. Pasam bine galbenusurile si adaugam ulei putin cate putin. Cand se ingroasa prea tare, adaugam cate o lingura de mustar si amestecam mereu adaugand ulei. Facem cata maioneza credem ca este necesar.



Intr-un vas, vom pune parjolutele, ceapa marinata, maioneza, putina sare si amestecam usor, apoi punem totul intr-un bol, platou, ce dorim noi si ornam dupa gust si preferinta. Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Parjolute marinate" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Retete de Pasti
Parjolute marinate

Parjolute marinate

Incepem cu prepararea parjolutelor,amestecand carnea tocata cu sare,piper,usturoi pisat,ierburi provenzale,lingurile

5 voturi    7 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii

Dificultate

Medie

Timp

2h 30 min

18 voturi

Ingrediente

  • Ingrediente pentru parjolute:
  • 2 kg.carne tocata de porc
  • 4 felii de paine neagra
  • 3 oua
  • 1 lingurita de piper macinat
  • 1 lingura condimente cu gust de legume
  • 1 lingurita boia de ardei dulce
  • 1 lingurita ierburi aromate
  • 3 linguri faina de grau
  • 1 capatana de usturoi 
  • 3 cepe.
  • Ingrediente pentru marinata:
  • 4-5 cepe
  • 100 ml. otet
  • Ingrediente pentru maioneza :
  • 8 oua
  • 800 ml.ulei
  • 1 cutie de mustar extra

Raporteaza reteta

Retete
de Brindusa_Aluculesei
Cozonaci cu nuca si rahat

Cozonaci cu nuca si rahat

Punem faina intr-un vas si peste faina adaugam cele 4 galbenusuri. Separat, intr-o oala, punem laptele

253 voturi    44 comentarii
2h 10 min
Aluaturi si Foietaje
Peste umplut cu legume

Peste umplut cu legume

Se curata pestele, se spala si se lasa la scurs de apa.Sseparat facem o compozitie din buretii fierti

66 voturi    27 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu peste
Pasca cu branza dulce

Pasca cu branza dulce

Se cerne faina intr-un vas si peste ea se adauga drojdia topita cu sarea, zaharul si iaurtul, se

8 voturi    2 comentarii
2h
Aluaturi si Foietaje
Retete

din Retete de Pasti

Pasca fara aluat Pasca fara aluat

Se mixeaza ouale bine, se adauga zaharul, zaharul vanilat. Se mixeaza pana se topeste zaharul, adaugi untul moale-topit, mixezi sa se

0 voturi    0 comentarii
1h
Retete de Pasti
Cozonac Cozonac

Mai întâi pregătim maiaua. Într-un bol punem drojdia uscata, 2 linguri de zahar, 2 linguri de faina, 2 linguri de

0 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Retete de Pasti
Inghetata cu caise si lamaie