Parjolute marinate

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie
Parjolute marinate

Ingrediente

  • Pt parjolute
  • 500 gr carne tocata(vita cu porc
  • 2 oua
  • 2 catei de usturoi
  • 2 felii de paine (uscata)
  • 1/2 pahar cu lapte
  • 2 linguri de parmezan ras
  • ierburi provenzale sau marar,patrunjel verde
  • sare
  • piper
  • Pt sos
  • 2 cepe mari
  • 2-3 catei de usturoi
  • 1 pahar cu vin alb
  • 2 cani cu bulion

Mod de preparare

Incepem cu prepararea parjolutelor,amestecand carnea tocata cu sare,piper,usturoi pisat,ierburi provenzale,lingurile de parmezan,painea inmuiata in lapte si scursa bine, si ouale.Se amesteca totul bine si se formeaza ,dupa plac,parjolutele.Se pune uleiul la incins intr-un ceaun sau intr-o tigaie ,si le prajim in ulei abundant si bine incins.Se scot cu ajutorul unei spumiere si se pun pe o farfurie cu servetel absorbant de bucatarie.Se procedeaza la fel cu restul parjolutelor.In ceaunul in care am prajit parjolutele,preparam si sosul de rosii.Se scurge uleiul si lasam foarte putin in ceaun,(2 linguri).Adaugam ceapa taiata si catetii de usturoi taiati felii.Am procedat astfel,pt ca sosul sa capete mai mult gust.Ceapa se caleste pana devine maronie,se stinge cu paharul de vin,care se lasa sa se evapore,se adauga sare si ierburi provenzale,si continuam cu paharele de bulion.Mai lasam la foc mic timp de 15-20 minute.Cand sosul este gata,se trece prin blender,ca sa iasa fin,dar se poate lasa si asa,in cazul acesta, taiati ceapa mai fin.Se toarna parjolutele peste acest sos si se mai lasa la foc mic inca 5 minute.Sunt foarte bune a doua zi,dar se pot manca cu placere si imediat ! Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise