Reteta postata pe: 21 iunie 2012
Ingrediente
4 dovlecei, 2 cutii branza Miez de Lapte, 50 gr parmezen, 350 ml pasta de tomate, 4 catei de usturoi, cateva fire de busuioc, sare, 6 linguri ulei de masline
Dificultate: Medie | Timp: 1h 30 min
Mod de preparare
Curatam dovleceii, ii taiem felii subtiri si ii presaram cu sare.Feliem si Miezul de Lapte.Intr-o tigaie incingem 2 linguri ulei de masline si prajim pe rand feliile de dovlecei pe ambele parti. Feliile de dovlecei nu se suprapun si nu se prajesc excesiv (numai pana se inmoaie usor).Intr-un bol amestecam 2 linguri ulei de masline, pasta de tomate, usturoiul zdrobit si busuiocul taiat marunt.
Ungem o forma termorezistenta cu ulei. Eu am folosit o tava de chec.
Pe fundul vasului turnam sos de rosii si asezam un strat de dovlecei, presaram parmezan si asezam feliile de Miez de Lapte. Continuam sa asezam straturi in aceeasi ordine. Ultimul strat este de branza. Acoperim cu sos de rosii si parmezan.Introducem tava in cuptor la foc mediu pentru 45 de minute, pana se rumeneste frumos.
Daca ti-a placut reteta noastra "Parmigiana cu dovlecei" nu uita sa-i faci un
review
Alte retete
din Retete vegetariene
Se spala dovleceii si se taie bastonase de 5-6 cm lungime, apoi se condimenteaza cu cimbru si condimente
15 voturi
12 comentarii
25 min
Va place ciulamaua? Mie da…de orice soi! dar n-am mai pregatit-o de ani de zile, in special
0 voturi
3 comentarii
30 min
Recomandari pentru tine si casa ta
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate