Pasca cu aluat de cacao si branza dulce

Timp pregatire
150 minute
Complexitate
ridicata
Pasca cu aluat de cacao si branza dulce

Ingrediente

  • Pentru a pregati trei pascute:
  • Ingrediente pentru aluat:
  • -1 kg.faina de grau,
  • -3 linguri cacao,
  • -2 pachete unt,
  • -1 ou,
  • -1 praf de sare,
  • -4 linguri de zahar,
  • -coaja de la o portocala,
  • -1 esenta de rom,
  • -150 ml.lapte dulce,
  • -1 cub de drojdie.
  • Ingrediente pentru umplutura de branza:
  • -3 kg.branza dulce de vaci,
  • -500 gr.smantana grasa,
  • -8 linguri zahar,
  • -coaja de la o portocala,
  • -1 esenta de rom,
  • -3 linguri gris,
  • -250 gr.stafide brune.
  • Ingrediente pentru uns pasca:
  • -2 oua,
  • -2 linguri de miere de albine.

Mod de preparare

Mod de pregatire pentru aluat:

-Se cerne faina de grau intr-un vas,peste faina se adauga drojdia stinsa cu lapte dulce,caldut la temperatura camerei si zaharul.Se adauga cacao,esenta,un praf de sare,coaja de porocala,oul si untul la temperatura camerei si se framanta un aluat,suficient de tare.Dupa framantare se pune aluatul la frigider,pana cand se pregateste compozitia de branza.

-Se pune intr-un vas branza dulce de vaci,zaharul,esenta,stafidele,coaja de porocala,grisul si smantana si se omogenizeaza foarte bine.

-Se imparte aluatul in trei bucati egale,una se pregateste si celelalte se pun la frigider,pana cand le vine timpul de preparare.Se face o foaie rotunda mult mai mare decat diametrul tavii,se ruleaza pe sucitor si se aseaza in tava in care s-a pus hartie de copt.Se ridica aluatul pe marginile tavii,se taie surplusul de aluat si se pune peste aluat 1/3 din compozitia de branza.Din aluatul ramas se face un snur de aluat,care se impleteste in doua si se face o cruce peste aluat,se unge apoi pasca cu ou batut,se presoara stafide si se da tava la cuptorul incalzit deja.Se coace la foc potrivit.Cand este coapta se unge cu miere de albine.

Sfat:-incercati sa lasati pasca sa se raceasca in tava,asa nu riscati sa se strice si folositi mai multe tavi pentru pregatirea celorlalte pascute!

Sa aveti pofta dragilor!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura pufoasa cu fructe

Prajitura pufoasa cu fructe

Reteta de prajitura pufoasa cu fructe. Prajitura pufoasa cu fructe reteta simpla. Retete de prajituri cu fructe. Prajituri...

Prajitura pufoasa cu fructe
Salata de vinete cu pasta de rosii

Salata de vinete cu pasta de rosii

Reteta de salata de vinete cu pasta de rosii. Salata de vinete cu pasta de rosii reteta simpla. Reteta de salata de vinete cu...

Salata de vinete cu pasta de rosii
Batoane cu magiun

Batoane cu magiun

Reteta de batoane cu magiun. Batoane cu magiun sau gem reteta pas cu pas. Reteta de batoane de post. Retete de batoane....

Batoane cu magiun
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise