Pasca cu branza

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
redusa
Pasca cu branza

Ingrediente

  • Aluat:
  • 200g faina,
  • 100g margarina/unt,
  • 100g zahar,
  • 1 lingura cacao,
  • 1 ou,
  • 1 praf de copt.
  • Umplutura:
  • 1 kg branza de vaci,
  • 250 g unt/margarina,
  • 400 g zahar (merge si mai putin de atat, dupa cat o vreti de dulce; eu am pus doar 250 g),
  • 4-5 oua (daca sunt mai micute, folositi 5 oua),
  • 1 plic zahar vanilat,
  • 2 pachete de budinca de vanilie,
  • stafide (pe care le hidratati un pic)
  • un praf de sare.

Mod de preparare

Am pus ingredientele pentru aluat in robotul de bucatarie; dupa omogenizare a rezultat un aluat destul de lipicios, pe care l-am intins cu mana intr-o forma de tort detasabila (mi-am umezit degetele din cand in cand). In prealabil pe fundul formei am pus hartie de copt, iar peretii i-am uns cu unt. Am tapetat forma (strat subtire), inclusiv peretii (cam pana la jumatate), cu aluat. Inainte de a tapeta forma am pus deoparte o nuca de aluat.

Ingredientele pentru umplutura le-am pus tot in robot. Cu ceva mai multa atentie, din cauza cantitatilor destul de mari: am amestecat intai branza cu zaharul si cu untul, ouale, aromele, apoi am pus praful de budinca si stafidele (tinute putin la hidratat in apa calduta).

Compozitia rezultata, fina, cremoasa, am turnat-o peste aluat.

Din aluatul pus deoparte am format mici bilute pe care le-am presarat pe suprafata pastii.

Am dat pasca la cuptor. Cuptorul a fost preincalzit. Cam un sfert de ora am lasat un foc iute, dupa care am copt pasca la foc mic, cred ca o ora si jumatate. Am facut proba cu scobitoarea, cand a iesit curata am oprit cuptorul, lasand pasca sa se raceasca in cuptor.

Timpul de preparare include timpul de copt.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat

Incanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Chiftelute din carne de miel cu cartofi, rucola si sos de iaurt cu menta
Mancaruri cu carne

Chiftelute din carne de miel cu cartofi, rucola si sos de iaurt cu menta

Carnea se curata de pielite si se toaca la robotul de bucatarie.

Chiftelute din carne de miel cu cartofi, rucola si sos de iaurt cu menta
Salata de primavara cu oua

Salata de primavara cu oua

Reteta de salata de primavara cu oua. Salata de primavara cu oua, spanac tanar, salata creata si loboda. Retete de salate....

Salata de primavara cu oua
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise