autor:

Fara foto

» » , Retete de Pasti, Dulciuri diverse

Pasca cu branza dulce

Autor: diaconta (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 03 mai 2019

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: diaconta (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 03 mai 2019

Ingrediente
Pentru aluat (cantitatile sunt pentru doua pascute):, 1 kg faina, 120 gr zahar, 5 oua, 100 gr unt, 50 ml ulei, 30 gr drojdie, Lapte, O lingurita sare, Esenta vanilie, Coaja si zeama de lamaie, , Pentru umplutura:, 800 gr branza dulce de vaca, 3 oua, 150 gr zahar, Esenta vanilie, Coaja de lamaie, 2 linguri griş de grau, O lingura amidon alimentar, O lingura smantana dulce, Pentru final,doua galbenusuri amestecate cu putin lapte.

Dificultate: Medie Timp: 1h 30 min

0 voturi

Mod de preparare

Drojdia se amesteca cu o lingurita de zahar, putin lapte caldut si o lingura de faina. Se lasa sa dospeasca.

Ouale se mixeaza impreuna cu zaharul si un praf de sare, se adauga vanilia. Untul se topeste.

Cernem faina intr-un vas, facem o adancitura in mijloc si punem ouale cu zahar, drojdia dospita.

Apoi se framanta punand cate putin lapte caldut si unt topit. Se framanta foarte mult si ne mai ungem mana cu ulei pentru a-l framanta mai usor.

Aluatul este gata de framantat cand se desprinde usor de vasul in care am facut operatiunea.

Se lasa la dospit pana cand isi dubleaza volumul.

Pentru umplutura se amesteca toate ingredientele.

Pentru pasca vom folosi o forma rotunda. Pe fundul tavii vom pune o foaie foarte subtire de aluat. Apoi punem umplutura de branza.

Facem o impletituri din aluat pe care le punem deasupra. Una dintre ele am ornat-o mai „delicat”, cealalta am vrut-o mai „bogata”.

Cu ajutorul unei pensule, ungem deasupra cu galbenusul amestecat cu lapte.

Introducem forma in cuptorul incalzit, aproximativ 35 de minute.

O lasam in vasul in care s-a copt pana se raceste si abia apoi o scoatem.
Daca ti-a placut reteta noastra "Pasca cu branza dulce" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Retete de Pasti
Pasca cu branza dulce si stafide

Pasca cu branza dulce si stafide

Făina se cerne şi pe pune intr-un lighean, se adaugă drojdia dizolvată în lapte călduţ îndulcit.

10 voturi    8 comentarii
2h
Prajituri
Pasca cu aluat de cacao si branza dulce

Pasca cu aluat de cacao si branza dulce

Mod de pregatire pentru aluat: -Se cerne faina de grau intr-un vas,peste faina se adauga drojdia

1 vot    0 comentarii
2h 30 min
Retete de Pasti

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

1h 30 min

0 voturi

Ingrediente

  • Pentru aluat (cantitatile sunt pentru doua pascute):
  • 1 kg faina
  • 120 gr zahar
  • 5 oua
  • 100 gr unt
  • 50 ml ulei
  • 30 gr drojdie
  • Lapte
  • O lingurita sare
  • Esenta vanilie
  • Coaja si zeama de lamaie
  • Pentru umplutura:
  • 800 gr branza dulce de vaca
  • 3 oua
  • 150 gr zahar
  • Esenta vanilie
  • Coaja de lamaie
  • 2 linguri griş de grau
  • O lingura amidon alimentar
  • O lingura smantana dulce
  • Pentru final,doua galbenusuri amestecate cu putin lapte.

Raporteaza reteta

Retete
de diaconta
Miel umplut

Miel umplut

Este nelipsit de pe masa noastră în ziua de Paste. Face parte din tradiţie, tradiţii pe

1 vot    0 comentarii
2h 10 min
Retete de Pasti
Rulada din muschiulet de porc

Rulada din muschiulet de porc

O ruladă foarte arătoasă dar şi foarte gustoasă,care arată foarte bine pe masă ,mai ales dacă

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Retete de Pasti
Rulada din fleica de porc, cu carne tocata

Rulada din fleica de porc, cu carne tocata

Reţeta aceasta am pregatit-o de Paşte. Am mai spus că îmi place foarte mult să pregătesc

1 vot    0 comentarii
6h 20 min
Retete de Pasti
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Retete de Pasti

Cozonac Cozonac

Mai întâi pregătim maiaua. Într-un bol punem drojdia uscata, 2 linguri de zahar, 2 linguri de faina, 2 linguri de

0 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Retete de Pasti
Rulada cu bureti (opintici) Rulada cu bureti (opintici)

Intr-un vas se pun untura, smantana, praful de copt, oul, sarea, faina de grau si se framanta aluatul pana se dezlipeste de pe maini.

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Retete de Pasti
Ciorbă de miel reţetă