Drojdia se amesteca cu o lingurita de zahar, putin lapte caldut si o lingura de faina.
Drojdia se amesteca cu o lingurita de zahar, putin lapte caldut si o lingura de faina. Se lasa sa dospeasca.
Ouale se mixeaza impreuna cu zaharul si un praf de sare, se adauga vanilia. Untul se topeste.
Cernem faina intr-un vas, facem o adancitura in mijloc si punem ouale cu zahar, drojdia dospita.
Apoi se framanta punand cate putin lapte caldut si unt topit. Se framanta foarte mult si ne mai ungem mana cu ulei pentru a-l framanta mai usor.
Aluatul este gata de framantat cand se desprinde usor de vasul in care am facut operatiunea.
Se lasa la dospit pana cand isi dubleaza volumul.
Pentru umplutura se amesteca toate ingredientele.
Pentru pasca vom folosi o forma rotunda. Pe fundul tavii vom pune o foaie foarte subtire de aluat. Apoi punem umplutura de branza.
Facem o impletituri din aluat pe care le punem deasupra. Una dintre ele am ornat-o mai „delicat”, cealalta am vrut-o mai „bogata”.
Cu ajutorul unei pensule, ungem deasupra cu galbenusul amestecat cu lapte.
Introducem forma in cuptorul incalzit, aproximativ 35 de minute.
O lasam in vasul in care s-a copt pana se raceste si abia apoi o scoatem.
Reteta de prajitura pufoasa cu fructe. Prajitura pufoasa cu fructe reteta simpla. Retete de prajituri cu fructe. Prajituri...
Prajitura pufoasa cu fructeReteta de salata de vinete cu pasta de rosii. Salata de vinete cu pasta de rosii reteta simpla. Reteta de salata de vinete cu...
Salata de vinete cu pasta de rosiiReteta de batoane cu magiun. Batoane cu magiun sau gem reteta pas cu pas. Reteta de batoane de post. Retete de batoane....
Batoane cu magiunRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii