Din toate ingredientele se face un aluat care se lasa la rece 2 ore impachetat in folie.
Apoi se scoate de la rece si se intinde o foaie de 1/2 cm care se pune in forma si se lasa ridicat pe peretii formei. Restul se decupeaza si eventual se foloseste la decor.
Umplutura:
Stafidele se pun la hidratat in putina apa cu esenta de rom.
Galbenusurile se freaca spuma cu zaharul, se adauga branza, apoi smantana, grisul, stafidele scurse si restul ingredientelor. La final se incorporeaza usor albusurile batute spuma.
Se pune peste aluat, se decoreaza. Se ung partile de aluat cu galbenus de ou, se da la cuptor 50 min la foc mic. Se scoate din cuptor, se lasa in forma pana se raceste si abia apoi se scoate pe platou.
Incanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparatCarnea se curata de pielite si se toaca la robotul de bucatarie.
Chiftelute din carne de miel cu cartofi, rucola si sos de iaurt cu mentaReteta de salata de primavara cu oua. Salata de primavara cu oua, spanac tanar, salata creata si loboda. Retete de salate....
Salata de primavara cu ouaRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii