Pasca cu brinza si pasca cu ciocolata

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa
Pasca cu brinza si pasca cu ciocolata

Ingrediente

  • ptr umplutura cu brinza
  • 125 gr brinza de vaca
  • 250 gr brinza 5% moale de uns pe piine
  • coaja de lamaie rasa
  • 1 punga praf de vanilie ptr prajituri
  • 50 gr de zahar
  • ptr uns 1ou batut
  • ptr umplutura cu ciocolata
  • 125 gr de brinza de vaca
  • 250 gr de brina 5% moale
  • 100 gr de ciocolata topita
  • 100 gr de zahar

Mod de preparare

aluat ptr cozonac-eu amfacut alautul de la reteta Cranch cu ciocolata -nr 89 numai ca am dublat cantitatile.

Dupa ce am facut aluatul si l-am lasat sa creasca am pregatit umplutura.

Eu am amestecat intii brinzeturile impreuna si le-am frecat bine pina au devenit ca o pasta dupa care am impartit in parti egale.

ptr umplutura cu vanilie- am adaugat la brinza coaja rasa de lamaie -praful de crema si zaharul si am amestecat totul impreuna pina a devenit ca o crema si am dat-o putin la rece.

ptr umplutura cu ciocolata-am topit ciocolata la cuptorul cu micro-unde si am adaugat la brinza impreuna cu zaharul am amestecat pina a devenit o crema de ciocolata.

Aluatul la-m impartit in trei portii.

Din prima portie am intins o foaie destul de subtire pe care am asezat-o intr-o tava rotunda de 26cm unsa cu putin ulei(se poate folosi tava de tarta).Marginile de aluat care au ramas in afara le-am taiat am turnat umplutura de vanilie si din resturile de aluat am facut un colacel subtire pe care l-am pus pe marginea prajiturii.Am batut oul cu putina apa si am uns toata pasca cu ou si pe colacelul de pe margine si am presarat pe colacei zahar si scortisoara macinata.

La fel am pregatit pasca cu ciocolata si le-am dat la copt la 180 de grade pina se rumenesc frumos.

Din ultima foaie de aluat intinsa am taiat triunghiuri si am uns cu crema de ciocolata de la borcan si le-am rulat ca cornuri. Le-am uns cu ou si am presarat deasupra putina scortisoara.

Totul a iesit minunat si numai cu un singur kg de faina.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat

Incanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Chiftelute din carne de miel cu cartofi, rucola si sos de iaurt cu menta
Mancaruri cu carne

Chiftelute din carne de miel cu cartofi, rucola si sos de iaurt cu menta

Carnea se curata de pielite si se toaca la robotul de bucatarie.

Chiftelute din carne de miel cu cartofi, rucola si sos de iaurt cu menta
Salata de primavara cu oua

Salata de primavara cu oua

Reteta de salata de primavara cu oua. Salata de primavara cu oua, spanac tanar, salata creata si loboda. Retete de salate....

Salata de primavara cu oua
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise