Pasca fara aluat

Separa albusurile de galbenusuri.

Timp pregatire
80 minute
Complexitate
medie
Pasca fara aluat

Ingrediente

  • 300 gr urda (sau branza dulce)
  • 300 gr smantana grasa (peste 35% grasime)
  • 4 oua
  • 150 gr zahar alb
  • 50 gr unt gras 80%
  • 2 linguri faina alba
  • 2 linguri amidon alimentar
  • 100 gr merioare
  • 2 linguri coaja confiata de portocala (eu o fac in casa)
  • 1 plic vanilie

Mod de preparare

Separa albusurile de galbenusuri. Mixeaza albusurile cu un praf de sare, adauga treptat jumatate din cantitatea de zahar. Cand obtii o bezea ferma opreste mixerul. Galbenusurile le mixezi cu zaharul ramas pana se albesc. Adauga untul topit si racit.

Urda sau branza dulce (eu am folosit urda) o mixezi intr-un robot pana devine cremoasa. Adauga smantana si mixeaza pana la incorporare. Adauga crema de branza peste galbenusuri impreuna cu vanilia. Adauga faina si amidonul si mixeaza pana dispar cocoloasele.

Albusurile batute spuma se adauga in 2-3 transe peste amestecul de branza si galbenusuri. Se amesteca totul cu o spatula. La final adauga merisoarele si coaja de portocala. Pune compozitia intr-o cratita tapetata cu ulei/unt si faina.

Coace pasca be baie de aburi la cuptorul incins la 160 grade pentru 50-60 minute. Se lasa sa se raceasca si se scaote din tava. se serveste ca atare sau dupa preferinte. eu am decorat pasca cu putin caramel.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

T

Tatiana Popescu • 24 Iulie 2022, 01:50 Ce sint merișoarele? Merci!

Pudra de rosii

Pudra de rosii

Reteta de pudra de rosii. Cum se face pudra de rosii, reteta simpla si usor de praparat.

Pudra de rosii
Placinta frageda cu dovleac si nuca

Placinta frageda cu dovleac si nuca

Placinta frageda cu dovleac si nuca. Mai intai se pun la copt miezurile de nuca intr-o tava in cuptorul incins la 180 grade C...

Placinta frageda cu dovleac si nuca
Orez cu ciuperci de padure si pui in crusta

Orez cu ciuperci de padure si pui in crusta

Pentru orez: taiem ceapa marunt si o calim in cateva linguri de ulei pana devina sticloasa.

Orez cu ciuperci de padure si pui in crusta