Blatul
se incorporeaza ingredientele, se framanta coca pana se dezlipeste de mana. Se tapeteaza tava detasabila atat pe fundul tavii si pe pereti.(un strat foarte subtire)
Galbenusurile se amesteca, cu un varf de sare si se lasa 1/2 ora, dupa care se mixeaza cu zaharul.
Branza se da pe robot, se adauga untul,galbenusurille cu zaharul, faina, grisul, praful de copt, zaharul vanilat, smantana.La final se incorporeaza 4 albusuri batute spuma cu o lingurita zeama de lamaie si un praf de sare.
Aceasta compozitie se imparte in 3 vase:
- in primul vas se adauga cacao si esenta de rom, se asterne in tava.
Peste acest strat se asaza un strat de stafide
- In al doilea castron se adauga mac, se asterne in tava peste stafide.
- In al treilea castron se adauga nuca de cocos, stafide, coaja de lamaie, cateva picaturi de esenta de vanilie, se asaza peste stratul cu mac si se da la copt in cuptorul incins(eu am realizat o cruce din stafide, se pot folosi bucatele de caise confiate)Se coace cam o ora si jumatate, depinde de cuptor.
- Cu 15 minute inainte sa fie gata, se adauga
2 albusuri (ramase) batute spuma cu zaharul pudra, o ligurita de zeama de lamaie si nuca prajita, macinata.
Pralina trebuie sa fie uscata. Se inchide cuptorl si se mai lasa cateva minute. (se poate rade ciocolata, sub forma de cruce)Se scoate din cuptor, se lasa in tava pana se raceste, apoi se asaza pe un platou rotund.Taiem cand e rece. Se poate face in orice perioada a anului, ca si prajitura cu branza.
Reteta de prajitura pufoasa cu fructe. Prajitura pufoasa cu fructe reteta simpla. Retete de prajituri cu fructe. Prajituri...
Prajitura pufoasa cu fructeReteta de salata de vinete cu pasta de rosii. Salata de vinete cu pasta de rosii reteta simpla. Reteta de salata de vinete cu...
Salata de vinete cu pasta de rosiiReteta de batoane cu magiun. Batoane cu magiun sau gem reteta pas cu pas. Reteta de batoane de post. Retete de batoane....
Batoane cu magiunRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii