Pasca romaneasca - reteta familiei Rachita

Timp pregatire
180 minute
Complexitate
medie
Pasca romaneasca - reteta familiei Rachita

Ingrediente

  • - 500 g faina
  • - 200 g lapte
  • - 100 g apa
  • - 2-3 linguri de zahar
  • - 1 pliculet de drojdie uscata
  • - 2 galbenuse + 3 oua
  • - coaja lamaie
  • - 50 g unt
  • - 500 g branza dulce de vaca (eu am folosit urda de data aceasta)
  • - 3 plicuri de zahar vanilat
  • - 1 esenta de rom
  • - 1 baton de vanilie
  • - 150 g stafide
  • - 3 linguri de gris

Mod de preparare

Am pus laptele si apa caldute intr-un bol. Am adaugat zaharul si drojdia, 2-3 linguri de faina si am amestecat. Am lasat amestecul la calduta pana ce a inceput sa creasca. Am adaugat restul de faina, galbenusele de ou si untul topit (sanu fie fierbinte). Am framantat si am acoperit cu un prosop de bucatarie. Am lasat la dospit.

Intre timp am pregatit umplutura. Am amestecat urda cu zaharul vaniliat si cu galbenusele de la 2 oua. Am adaugat esenta de roma, semintele de la un baston de vanilie, coja rasa de la o lamaie. Am batut separat albusuriele de la 2 oua si le-am adaugat la umplutura. Am pus inauntru si stafidele, pe care le-am tinut pentru 15-20 minute in apa calduta. Amestec totul.

Aluatul l-am impartit in 2. O parte am intins-o formand o foaie pe care am pus-o pe fundul unei tavi rotunde de diametru 25 cm, tapetata cu hartie de copt. Am pus in mijloc umplutura si am asezat marginile de aluat in jurul ei. Cealalta parte a aluatului am intins-o, am taiat-o in fasii subtiri pe care le-am impletitit. Impletiturile le-am pus de jur imprejur. Am uns pasca cu ou batut cu putin lapte si am dat-o la cuptor preincalzit, la 200 grade Celsius pentru 50 de minute. Am scos-o din cuptor si cu ajutorul unei pensule am uns-o cu miere.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise