Pasca Traditionala

Se incalzeste laptele.

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie
Pasca Traditionala

Ingrediente

  • 300 g faina
  • 2 galbenusuri
  • 50 g zahar
  • 100 ml lapte
  • 100 g branza de vaci grasa
  • 60 g unt
  • un varf cutit sare
  • coaja rasa de lamaie
  • esenta de vanilie
  • 25 g drojdie proaspata
  • Umplutura:
  • 1 ou
  • 2 albusuri
  • 250g branza de vaci
  • 60 g unt
  • 100 g zahar
  • 50 g stafide
  • 50 g smantana grasa
  • 35 g faina
  • sare
  • coaja rasa de lamaie
  • esenta de vanilie

Mod de preparare

Aluat: Se incalzeste laptele, se adauga zaharul si drojdia, apoi se adauga si celalalte ingrediente, mai putin faina si se amesteca bine. Se adauga treptat faina si se framanta putin, cat sa se omogenizeze intr- un aluat compact care se lasa la dospit la cald, pana se isi dubleaza volumul.

Se scoate aluatul pe blatul infainat si se imparte in doua (o treime pentru baza si doua treimi pentru impletitura).

Bucata mare se imparte in doua bucati si se formeaza niste cordoane lungi si subtiri, astfel incat sa aiba lungimea cat circumferinta tavii. Partea mai mica se intinde cu sucitorul, iar impletitura se pune la margine, astfel incat sa formeze o coronita. Aluatul se mai lasa 20' -25' minute la dospit, acoperit cu un prosop de bucatarie.

Umplutura pasca: Aluatul se unge cu un ou batut, pe toata marginea. Se separa ouale, iar albusurile se vor bate spuma cu un praf de sare. Galbenusurile se adauga la celelalte ingredientele, iar albusurile se vor adauga la crema, amestecand cu o paleta incet. Umplutura obtinuta, se toarna in mijlocul aluatului. Se coace la foc mare (180 C) pentru 20 minute, apoi se reduce focul si se mai coace pentru alte cca. 20 minute.

Pasca se lasa la racit si apoi se scoate din forma. Se poate decora dupa bunul plac.

Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise