Pasta ai fagioli (Paste cu fasole)

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa
Pasta ai fagioli (Paste cu fasole)

Ingrediente

  • Pentru 4 portii: -200g paste scurte ( acele macaroane mici si scurte chemate "Ditalini" sau se pot folosi si spaghete rupte bucati mici
  • stelute sau ori ce tip de paste de dimensiuni mici). -400g boabe de fasole ( la conserva sau uscata
  • cu cea uscata timpul de preparare creste cu aproximativ o ora ). -250g costita afumata ( poate fi folosit si bacon
  • prosciuto crudo sau kaizer). -1 ceapa medie. -1 morcov. -1 bucata
  • potrivita
  • coada frunza de telina (doar coada nu si frunza). 4 linguri bulion de rosii (4 rosii in bulion sau 4 rosii proaspete care in prealabil trebuie oparite si curatate de coaja). -3-4 catei de usturoi. -2 foi de dafin. -2 cubulete "Knor" cu gust de legume sau carne de porc. -Citeva frunzulite de patrunjel verde sau rozmarin. -50ml ulei de masline sau floarea soarelui. -Sare si piper dupa gust.

Mod de preparare

Este o mancare italiana care se gateste in mai multe feluri, aproape fiecare provincie din Italia avind ingredientele si modul sau de preparare. In general ingredientele de baza sunt aceleasi, difera doar modul de preparare si celelalte ingrediente. Eu am prezentat modul de preparare care se prepara in general in provinciile Mantova si Brescia. Intr-o oala punem la fiert circa 2 L de apa cu o ligurita de sare, cind apa clocoteste punem pasta la fiert si o lasam sa fiarba, la foc mai mare timp de 10 minute, dupa care o golim intr-o strecuratoare si o trecem pe sub un jet de apa rece. Intre timp curatam legumele de coji, le spalam bine si le tocam in cubulete cit mai mici. Taiem costita afumata (sau ceea ce folosim) in cubulete mici. Intr-o cratita punem uleiul la incins, cind este bine incins, punem costita la fript si o lasam sa se friga la foc potrivit pentru circa 5 minute dupa care adaugam ceapa, morcovul, coada de frunza de telina si usturoiul, tocate in cubulete mici si foile de dafin. Lasam sa se friga pina cind ceapa devine sticloasa. Intre timp impartim cantitatea de fasole in doua jumatati egale, jumatate o lasam boabe intregi si jumatate o trecem prin blenderul vertical (o putem lasa si toata intreaga, dar nu are aceeasi consistenta).Cind ceapa a devenit sticloasa stingem cu 1/2 litri de apa fierbinte in care am dizolvat in prealabil cubuletele Knor (se dizolva in circa 1 litru de apa) si lasam sa dea un clocot .Cind incepe sa clocoteasca, scoatem foile de dafin si adaugam bulionul de rosii (sau rosiile taiate in cubulete mici) si crema de fasole trecuta prin blender. Amestecam bine si lasam sa fiarba 10 minute. Dupa care adaugam boabele de fasole, patrunjelul verde sau rozmarinul, tocate marunt si pasta, amestecam bine, potrivim de sare si piper si lasam sa mai fiarba inca 5 minute. In tot acest timp adaugam si restul apei in care am dizolvat cubuletele Knor. Cantitatea de apa sau supa poate sa fie in functie de gustul fiecaruia, dupa cum vrem sa fie, mai zemoasa sau mai uscata. Trebuie sa tinem insa cont ca daca nu o servim imediat, pasta continua sa traga apa, astfel mincarea devine destul de uscata. Se serveste calda. La servire se poate presara deasupra 1-2 lingurite de parmezan dat pe razatoarea mica, se poate servi si cu ardei iute. Pofta buna si mare!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat

Incanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Chiftelute din carne de miel cu cartofi, rucola si sos de iaurt cu menta
Mancaruri cu carne

Chiftelute din carne de miel cu cartofi, rucola si sos de iaurt cu menta

Carnea se curata de pielite si se toaca la robotul de bucatarie.

Chiftelute din carne de miel cu cartofi, rucola si sos de iaurt cu menta
Salata de primavara cu oua

Salata de primavara cu oua

Reteta de salata de primavara cu oua. Salata de primavara cu oua, spanac tanar, salata creata si loboda. Retete de salate....

Salata de primavara cu oua
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise