Pasta de ardei iuti

Timp pregatire
130 minute
Complexitate
medie
Pasta de ardei iuti

Ingrediente

  • 500 g ardei iuti
  • 15 g sare
  • 150 ml ulei de masline

Mod de preparare

Curatam ardeii de cotoare, lasand insa semintele.

Se pun intr-un castron si adaugam sarea.

Amestecam.

Acoperim cu un capac peste care punem o greutate astfel incat sa fie bine presati.

Lasam 48 de ore avand grija insa ca din cand in cand sa mai amestecam.

Punem ardeii intr-o strecuratoare pe care o acoperim cu un capac si deasupra caruia punem o greutate astfel incat sa se elimine toata apa.Este de preferat sa tinem peste noapte sau de pe o zi pe alta.

Dam ardeii la blender .

Adaugam incetul cu incetul(ca la maioneza)uleiul, amestecand pana ce obtinem o pasta fina.

Repartizam pasta in borcanele cat mai mici pe care le capacim.

Intr-o cratita mai mare asezam pe fundul acesteia un prosop de bucatarie si punem borcanele cu pasta de ardei.

Turnam apa pana la buza borcanelor.

Sterilizam timp de 30 min din momentul in care apa a inceput sa fiarba.

Tragem de pe foc si lasam borcanele pana a doua zi acoperite cu ceva gros.

A doua zi scoatem borcanele si le depozitam la loc racoros.

In momentul in care desfacem un borcanel trebuie neaparat tinut la frigider.

Pentru cei care mananca picant se poate adauga in ciorbe,tocanite,sosuri ,dar poate fi folosita si la marinarea carnii in combinatie cu alte ingrediente.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise