Reteta postata pe: 21 septembrie 2010
Ingrediente
2kg gogosari, 2kg ardei capia, 1kg ceapa, 2kg rosii, 2 linguri sare pentru conserve, 2 linguri miere, 100ml ulei
Dificultate: Redusa | Timp: 3h 45 min
Mod de preparare
Se pune uleiul intr-o cratita incapatoare care se pune pe foc,(daca aveti este bine sa puneti o plita groasa sub cratita)Se curata ceapa si se toaca marunt la robot,apoi se pune in cratita sa se inmoaie putin,pana devine sticloasa.Rosiile spalate si curatate de pielita se dau si ele la robot si se adauga peste ceapa.Se lasa acest amestec pe foc,pana se evapora tot lichidul lasat de ceapa si rosii.Intre timp coacem ardeii si gogosarii,ii curatam de pielite si ii tocam la robot sau masina de tocat carne.Cand zeama este bine scazuta la cepa si rosii,adaugam pasta de ardei si gogosati,punem sarea si mierea si lasam pe foc pana se ingroasa bine.Se pune pasta fierbinte in borcane,se pun capacele,sau se leaga cu celofan si se introduc in cuptorul fierbinte(fara foc).Se lasa in cuptor pana se racesc,apoi pot fi puse la camara.
Aceasta pasta poate fi folosita la tocanite,sosuri pentru paste sau la aperitive.
Daca ti-a placut reteta noastra "Pasta de gogosari si ardei capia" nu uita sa-i faci un
review
Alte retete
din Conserve si muraturi
Se curata legumele si se spala bine, apoi se toaca la robot sau la masina de tocat carne. Se pune
Deci: simplu ca buna ziua! Iei rosiile, le speli, le tai felii, dar ai grija sa pastrezi cam aceeasi
28 voturi
17 comentarii
4h
Recomandari pentru tine si casa ta
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate