Alegem frunzele, indepartam uscaturi, ganganii si altele...asta in cazul in care leurda este culeasa din padure . Spalam frunzele sub jet de apa rece si le punem pe prosoape la scurs.
Avand o cantitate mare, am tocat frunzele si alunele in masina de carne, asa am terminat mult mai repede. Am pus amestecul intr-un bol mare, am adaugat zeama de lamaie apoi uleiul si am omogenizat foarte bine.
Pasta se pastreaza congelata, de preferat in portii mici si/sau in borcane, cu un strat subtire de ulei deasupra, inchise ermetic . Eu am optat pentru ambele variante. Cu mentiunea ca o data ce borcanul se deschide, se va pastra in frigider pana la terminare.
Borcanele le tin la racoare, pe raft in camara si daca sunt bine inchise, sa nu primeasca aer, am pasta de leurda si de revelion .
Daca vreti sa preparati si voi aceasta pasta si vreti si mai multa siguranta de pastrare, sterilizati borcanele capacite, in cuptor la 110* timp de 35-40’, la fel ca orice alta conserva.
Eu am pus si la congelat, leurda simpla, fara nici un adaus, doar trecuta prin masina de tocat. Am pus cate 200g intr-o punguta, am scos aerul si am legat strans. Cand vreau sa o folosesc, o decongelez, o strecor sau nu ? si o folosesc in aluaturi sau tarte.
Spor la preparat si pofta la mancat !
Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.Pentru inceput ne ocupam de fructe.
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiateRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii