Punem o craticioara cu putina apa la fiert si dupa ce clocoteste, o dam la o parte. Cernem zaharul (la inceput 350-400g) si facem o adancitura. Hidratam gelatina in 30 ml apa pentru 5 minute, apoi asezam in apa fierbinte. Cantarim 50g glucoza (eu folosesc miere) si o incalzim pe foc (sa nu fiarba), apoi combinam gelatina cu glucoza, adaugam esenta si turnam in mijlocul zaharului, amestecand cu o lingura de lemn. Cand devine imposibil de amestecat incepem sa framantam pe masa. Nu puneti mai mult de 450g (este bine daca este lipicioasa). Se lasa sa se odihneasca 60 de minute (lasata la uscat la temperatura camerei). Pentru colorat: coloranti gel sau pudra. Singura materie care poate intra in contact cu pasta de zahar este crema de unt (unt amestecat cu zahar).
Reteta de prajitura pufoasa cu fructe. Prajitura pufoasa cu fructe reteta simpla. Retete de prajituri cu fructe. Prajituri...
Prajitura pufoasa cu fructeReteta de salata de vinete cu pasta de rosii. Salata de vinete cu pasta de rosii reteta simpla. Reteta de salata de vinete cu...
Salata de vinete cu pasta de rosiiReteta de batoane cu magiun. Batoane cu magiun sau gem reteta pas cu pas. Reteta de batoane de post. Retete de batoane....
Batoane cu magiunRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii