Pasta de zahar

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
medie
Pasta de zahar

Ingrediente

  • 450g zahar pudra
  • 50 g glucoza
  • 30ml apa
  • 5g gelatina
  • esenta migdale
  • vanilie sau rom

Mod de preparare

Punem o craticioara cu putina apa la fiert si dupa ce clocoteste, o dam la o parte. Cernem zaharul (la inceput 350-400g) si facem o adancitura. Hidratam gelatina in 30 ml apa pentru 5 minute, apoi asezam in apa fierbinte. Cantarim 50g glucoza (eu folosesc miere) si o incalzim pe foc (sa nu fiarba), apoi combinam gelatina cu glucoza, adaugam esenta si turnam in mijlocul zaharului, amestecand cu o lingura de lemn. Cand devine imposibil de amestecat incepem sa framantam pe masa. Nu puneti mai mult de 450g (este bine daca este lipicioasa). Se lasa sa se odihneasca 60 de minute (lasata la uscat la temperatura camerei). Pentru colorat: coloranti gel sau pudra. Singura materie care poate intra in contact cu pasta de zahar este crema de unt (unt amestecat cu zahar).

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Recomandari pentru tine si casa ta

Crockpot Express

- 40 %
999.99 lei
599.99 lei
Prajitura pufoasa cu fructe

Prajitura pufoasa cu fructe

Reteta de prajitura pufoasa cu fructe. Prajitura pufoasa cu fructe reteta simpla. Retete de prajituri cu fructe. Prajituri...

Prajitura pufoasa cu fructe
Salata de vinete cu pasta de rosii

Salata de vinete cu pasta de rosii

Reteta de salata de vinete cu pasta de rosii. Salata de vinete cu pasta de rosii reteta simpla. Reteta de salata de vinete cu...

Salata de vinete cu pasta de rosii
Batoane cu magiun

Batoane cu magiun

Reteta de batoane cu magiun. Batoane cu magiun sau gem reteta pas cu pas. Reteta de batoane de post. Retete de batoane....

Batoane cu magiun
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise