''Pasta flora'' tarta cu gem de caise

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa
''Pasta flora'' tarta cu gem de caise

Ingrediente

  • 3 pahare de faina
  • 1 praf de copt
  • 1/3 de pahar de zahar
  • 5 linguri de coniac
  • 1 pachet de unt
  • 1 galbenus de ou
  • 1 borcan de dulceata de caise
  • (capsuni, macese etc.)

Mod de preparare

-se prepara un aluat din toate ingredientele in afara de dulceata.

-se pestreaza o cantitate mica din aluat (mai putin de un sfert) deoparte.

-se intinde cealalta cantitate de aluat pe o tava rotunda de 25 cm pe care am pus inaitne foaie de copt sau ungem cu unt si peretii tavii.

- se inteapa cu furculita ca in fotografie.

-se depune deasupra dulceata care vrem.

- din aluatul ce am pus deoparte facem fasii mici si le punem peste dulceata la o distanta de 2 cm intre ele ca sa aiba loc sa creasca.

- se ung fisiile cu albusul care a ramas de la ou.

-se coace la cuptor la 170 de grade pana se rumenec fasiile.

-se serveste dupa se s-a racit,altfel se sfarama daca este cald.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise