Pastele se pun la fiert in apa cu un virf de lingurita de sare, respectind intocmai intructiunile de fierbere. Pentru ca sa nu risc sa se lipeasca eu am adaugat un pic de ulei in apa.
Intre timp preparam umplutura de carne. Taiem ceapa foarte marunt si o punem la calit in ulei (1-2 linguri ulei) si imediat adaugam si carnea tocata. Lasam cam 10 minute la foc mic sa se innabuse si lasam sa se racoreasca. Adaugam oul, sarea, piperul si condimentele amestecam bine si umplem pastele caldute. Intr-o tava unsa cu ulei asezam cu grija lumaconi umplute si adaugam citeva linguri de apa. Acoperim vasul cu un capac sau folie de aluminiu si introducem la cuptor pentru cca 7-10 minute la foc mediu. Cind sint gata le scoatem si presaram cu atentie pe fiecare din ele cascavalul ras si dam la cuptor pentru inca cca 1 minut.
Se pot servi cu sos de rosii, cu salate de legume, cu castraveti murati etc etc
Lumaconi = melci giganti. Acestea sint o versiune a pastelor Italiene numite Lumache, care amintesc cochilia unui melc. Lumaconi sint deobicei umplute si coapte. Substitutes: conchiglioni, manicotti, cannelloni.
Incanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparatCarnea se curata de pielite si se toaca la robotul de bucatarie.
Chiftelute din carne de miel cu cartofi, rucola si sos de iaurt cu mentaReteta de salata de primavara cu oua. Salata de primavara cu oua, spanac tanar, salata creata si loboda. Retete de salate....
Salata de primavara cu ouaRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii