Paste cu chiftele si sos

Atunci cand va raman chiftele, puteti sa pregatiti alta masa cu acestea.

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa
Paste cu chiftele si sos

Ingrediente

  • 6 chiftele
  • 2 catei de usturoi
  • 400 ml apa
  • Suc de rosii (sau bulion) aprox 3 linguri
  • 150 g cascaval ras
  • 300 g de paste fusilli

Mod de preparare

Atunci cand va raman chiftele, puteti sa pregatiti alta masa cu acestea, facandu-le un sos si constituind astfel un alt fel principal. Pentru ca iubesc pastele, eu am pregatit paste cu chiftele si sos, iar la final, le-am mai dat la cuptor cu putin cascaval ras, un sfert de ceas, atat cat sa se imbine toate aromele si toata lumea sa fie incantata.

Se fierb pastele al dente, apoi le dam de pe foc. Le scurgem de apa.

Cat timp fierb pastele, pregatim sosul: se calesc 2 catei de usturoi tocati marunt in putin ulei incins, apoi se adauga chiftelele taiate si ele cat mai marunt, se prajesc impreuna un pic, apoi se adauga peste ele 400 ml apa si un praf de sare si se lasa la fiert 5-10 minute. Se adauga sosul de rosii sau bulionul desfacut in putina apa, se mai fierbe un pic pana mai scade apa. Dam cratita de pe foc. Se toarna chiftelele cu sos peste paste si se amesteca.

Intr-o tava sau cratita adanca unsa cu ulei, se toarna pastele si chiftelele cu sos, se presara cascavalul ras si se dau la cuptorul incins aprox 15 minute, la foc potrivit, pana se rumenesc bine.

Cand sunt gata, se decoreaza cu frunzulite de busuioc.

Pofta Buna!

Daca va place reteta mea, o puteti gasi si pe blogul meu:

http://ancutsa-cuisine.blogspot.ro/2017/01/paste-cu-chiftele-si-sos.html

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise