Paste cu ciuperci delicioaseee

Timp pregatire
25 minute
Complexitate
redusa
Paste cu ciuperci delicioaseee

Ingrediente

  • Paste (de preferinta penne italienesti
  • dar merg si altfel]
  • ciuperci crude [adica nu din conserva]
  • smantana (dulce) pentru gatit [sau frisca pentru gatit
  • e tot una].

Mod de preparare

Pastele se fierb cu sare separat. Intre timp, se taie ciupercile cubulete cam de 1 - 1.5cm. Se ia o tigaie mai mare unde se topeste o bucatica mica de unt, cat sa unga usor tigaia [se poate folosi si ulei, dar foarte putin si de preferinta ulei de masline]. Cand s-a topit/s-a incins usor uleiul, aruncam ciupercile acolo si le lasam o vreme buna sa se caleasca, timp in care adaugam cate putina sare si piper. Ideal ar fi sa lasati inainte ciupercile putin in apa, ptr ca ele lasa apoi o zeama foarte aromata. Dupa ce ciupercile sunt gata, se adauga putina smanatana pentru gatit [se gaseste la cutie] in tigaie, si se mai lasa vreo 5 min astfel incat sosul sa nu fie prea zemos, sa intre oarecum in ciuperci. Mai adaugam putina smantana, dupa preferinte. Apoi turnam pastele scurse in tigaie si le lasam sa se amestece cu compozitia respectiva, inca vreo cateva minute. Ideal ar fi, daca puteti [daca nu, macar sa incercati, pentru ca nu e greu] sa amestecati ingredientele in tigaie aruncandu-le usor. Nu stiu exact de ce, dar este o tehnica care da un gust mai bun decat daca le-ai intoarce cu o lingura de lemn. Apoi, se mai poate adauga sare/piper, dupa preferinte. Se servesc calde. Sunt foarte bune deoarece impregneaza in sosul respectiv, care se prinde de paste, gustul profund al ciupercilor. Pofta buna!

P.S. Am uitat sa fac poza si le-am mancat pe toate :), dar promit ca am sa atasez o poza data viitoare cand fac! :D

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise