autor:

alexandra cucu

» » Paste si pizza

paste cu fructe de mare in sos de rosii

Autor: alexandra cucu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 24 iulie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: alexandra cucu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 24 iulie 2010

Ingrediente
Pentru 2 persoane:, paste (250-300 gr), 1 punga de cocktail fructe de mare (400 gr.), 3-4 catei de usturoi, 2 rosii, o ceasca de suc de rosii, o jumatate de ceasca de apa, sare, piper, busuioc, oregano, ulei de masline

Dificultate: Redusa Timp: 40 min

18 voturi

Mod de preparare

Fructele de mare se pun la fiert si se lasa sa dea cateva clocote (cam 3 minute). Sosul se pregateste astfel: intr-o tigaie de teflon punem usturoiul taiat feliute la calit in putin ulei de masline. Lasam pana devine sticlos,amestecand cu o lingura de lemn sa nu se arda. Apoi, peste usturoi adaugam rosiile taiate cubulete, sarea si piperul si lasam 3 minute sa fiarba in zeama lasata de rosii. Adaugam sucul de rosii, apa, busuiocul si oregano si lasam sa mai fiarba pana scade la consistenta dorita. Ideal ar fi sa nu fie nici prea scazut. La final, adaugam in sos si fructele de mare gata fierte si le lasam sa dea cateva clocote. Peste pastele fierte in apa cu sare se aseaza fructele de mare in sosul de rosii. Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "paste cu fructe de mare in sos de rosii" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Paste si pizza
Rulouri Caprese

Rulouri Caprese

Amestecam drojdia cu zaharul si cu jumatate din cantitatea de lapte caldut. Lasam drojdia la crescut

12 voturi    3 comentarii
1h 30 min
Paste si pizza
Fusilli cu ton si sos de rosii

Fusilli cu ton si sos de rosii

Mod de preparare Se pun pastele la fiert. In acest timp se pregateste sosul. Se pune uleiul in tigaie

2 voturi    1 comentariu
20 min
Paste si pizza

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • ALINA BANICA

    ALINA BANICA (Chef de cuisine) , 26 iulie 2010

    Cred ca sunt gustoase!

Dificultate

Redusa

Timp

40 min

18 voturi

Ingrediente

  • Pentru 2 persoane:
  • paste (250-300 gr)
  • 1 punga de cocktail fructe de mare (400 gr.)
  • 3-4 catei de usturoi
  • 2 rosii
  • o ceasca de suc de rosii
  • o jumatate de ceasca de apa
  • sare
  • piper
  • busuioc
  • oregano
  • ulei de masline

Raporteaza reteta

Retete
de alexandra cucu
Supa picanta cu taitei si creveti

Supa picanta cu taitei si creveti

Se calesc (pana se inmoaie) legumele in putin ulei de masline. Apoi se adauga 2 l apa, cubuletele

5 voturi    5 comentarii
30 min
Borsuri si Ciorbe
clatite cu carne si sos bechamel

clatite cu carne si sos bechamel

Prima data se pregateste aluatul de clatite: se amesteca cu mixerul ouale, sarea si piperul. Apoi

7 voturi    2 comentarii
2h
Mancaruri cu carne
File de pangasius cu lamaie si usturoi

File de pangasius cu lamaie si usturoi

Fileul de pangasius se gateste foarte usor, pentru ca are carnea extrem de frageda si nu are oase.

6 voturi    4 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu peste
ALINA BANICA

ALINA BANICA (Chef de cuisine)

Cred ca sunt gustoase!

Adauga reteta
Adauga articol
CONCURS CULINAR: Delicii culinare de vara
Retete

din Paste si pizza

Paste chinezesti cu pui si legume Paste chinezesti cu pui si legume

Se fierb pastele 3 minute în apă clocotită, apoi se scurg. Urmează sosul: Se încinge uleiul, se adaugă ceapa, apoi

0 voturi    0 comentarii
30h 15 min
Mancaruri cu carne
Spaghete cu kaizer si legume la cuptor Spaghete cu kaizer si legume la cuptor

Pastele se pun la fiert conform indicaţiilor de pe ambalaj. Se toacă ceapa mărunt şi se pune la călit în ulei. Se taie kaizerul

3 voturi    0 comentarii
1h
Paste si pizza
Pizza cu ton si legume