Paste cu nuci si pesmet

Timp pregatire
15 minute
Complexitate
redusa
Paste cu nuci si pesmet

Ingrediente

  • 200 gr fusilli
  • 150 gr nuci
  • 150 gr pesmet
  • 150 gr zahar
  • 1/2 fiola rom
  • scortisoara dupa gust
  • 2 linguri unt/ulei

Mod de preparare

Cand eram copil si o rugam pe mama sa ne faca ceva dulce, imi facea acest “desert” pentru ca era foarte rapid si satios.

1.Fierbeti pastele conform instructiunilor de pe ambalaj, le scurgeti de apa, apoi le amestecati cu o lingura de unt.

2.Prajiti nucile intr-o tigaie de teflon, timp de 1-2 minute, apoi taiati-le in bucati potrivite.

3.Intr-o tigaie rumeniti pesmetul cu zaharul, amestecand continuu. Aveti grija sa nu-l ardeti! Dupa ce trageti dupa foc adaugati nucile.

4.Puneti peste paste pesmetul cu nucile, scortisoara si rom dupa gust.

5.Puteti servi cald sau rece.

 

Comentarii

Acest articol nu are comentarii. Fii primul care comentează!

Adaugă comentariu

Zmeurata de casa

Zmeurata de casa

Reteta de zmeurata de casa. Cum se face zmeurata de casa reteta de lichior de zmeura.

Zmeurata de casa
Paste cu vinete

Paste cu vinete

Reteta de paste cu vinete. Cum faci acasa paste cu vinete reteta simpla si delicioasa.

Paste cu vinete
Pandispan cu zmeura si mure

Pandispan cu zmeura si mure

Separam ouale.

Pandispan cu zmeura si mure