Ingrediente
# 1 pachet paste scurte (400-500 g) – melcisori, scoici, spirale, etc., # 1 praz, # 1 ceapa, # 1 ciolan afumat micut (350-500 g), # 4-5 rosii mari, # 2-3 ardei kapia rosu/gogosar, # 1 peperoni, # 50 g cascaval/mozarella/parmezan, # 4-5 linguri ulei, # sare, piper, cimbru
Dificultate: Redusa | Timp: 40 min
17 voturi
Mod de preparare
Se pune la fiert ciolanul in 2 litri de apa cu putina sare si ceapa, la foc mic, 30 minute. Se pun la fiert si pastele, in apa clocotita cu putina sare, cateva minute, conform indicatiilor de pe pachet. Intre timp tocati marunt prazul, gogosarii si curatati de pielite rosiile pe care le tocati marunt. Puneti la calit in ulei, intr-o tigaie antiaderenta, prazul, gogosarii, dupa cateva minute adaugati putina verdeata tocata, rosiile si afumatura scursa si taiata bucati nu prea mari.
Lasati la calit 15-20 minute si condimentati. Pastele scurse si clatite cu apa rece se pun intr-un vas mai mare, se adauga deasupra amestecul din tigaie, iar la urma se rade cascavalul si se decoreaza cu verdeata si cateva fasiute de ardei rosu, gogsar, peperoni.
Pofta buna.