Paste cu ton, lamaie si menta

Timp pregatire
40 minute
Paste cu ton, lamaie si menta

Ingrediente

  • 250 g paste Hutton
  • 1 conserva ton in suc propriu
  • ½ lamaie mare (suc si coaja)
  • 5 linguri ulei de masline + 1 lingura ulei masline de pe rosii
  • 3 linguri rosii uscate conservate in ulei
  • 7 frunze menta proaspata
  • 2 catei mari de usturoi
  • 3 linguri pesmet
  • 100 g cascaval ras
  • 1 lingurita sare

Mod de preparare

Punem 1 lingura cu ulei de masline intr-o cratita antiaderenta si cei doi catei de usturoi curatati si usor zdrobiti. Cand uleiul s-a incins, adaugam pesmetul si il prajim pana cand capata o culoare aurie uniforma. Dam cratita la o parte si scoatem bucatile de usturoi (se arunca).

Luam o oala mai mare, adaugam 2,5L apa si ½ lingurita sare, punem la fiert si cand apa da in clocot, adaugam pastele. Amestecam putin, de 2-3 ori, punem capacul si din momentul in care incepe sa fiarba, lasam exact 3’. Consistenta pastelor trebue sa fie al dente.

Scurgem pastele si le adaugam peste pesmetul din cratita. Adaugam rosiile maruntite si dam cratita inca un minut pe foc, nu mai mult.

Intr-un bol amestecam uleiul de masline cu sucul si coaja rasa de lamaie, rupem cu mana, in bucatele mici frunzele de menta proaspata si le amestecam bine.

Turnam sosul optinut peste paste, bucatile de ton scurse si cascavalul ras.

Amestecam bine si le servim stropite cu putin ulei de pe rosii si optional cu inca putin cascaval.

Pofta buna!

Reteta pregatita de Lia @www.liavagateste.ro cu paste oferite de Hutton.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise