Paste integrale cu masline si seminte de dovleac

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa
Paste integrale cu masline si seminte de dovleac

Ingrediente

  • 300 gr paste integrale (eu am folosit de ovaz)
  • 100 gr caju (lasat la inmuiat in apa timp de o ora)
  • aprox. 70 gr. seminte dovleac
  • 2-3 linguri ulei de dovleac (presat la rece)
  • 100 gr. masline kalamata
  • 7 catei de usturoi
  • sare dupa gust

Mod de preparare

Eu sunt indragostita de aceasta reteta. E o explozie de arome.

In timp ce pastele fierb, se pregateste sosul.

Caju-ul hidratat se pune in blender cu aprox. 100 ml apa si se proceseaza pana obtinem o consistenta fina. Daca este nevoie mai adaugam apa, dar cate putin deoarece vrem un sos cremos. Apoi adaugam usturoiul pisat, sarea si 1-2 linguri ulei de dovleac. Mai procesam pana aceastea sunt bine amestecate.

Dupa ce pastele au fiert si am strecurat apa, punem peste ele o lingura ulei de dovleac si amestecam, pentru a nu se lipi.

Adaugam apoi sosul de caju, semintele de dovleac maruntite in rasnita si maslinele kalamata taiate bucati mici.

Daca maslinele sunt prea sarate, le lasati in apa timp de cateva ore.

Aceste cantitati ajung pentru 2 sau 3 persoane, in functie de cat de infometate sunt.

Este un deliciu. Sunt foarte aromate datorita uleiului si semintelor de dovleac, iar bucatile de masline, ca niste mici surprize, completeaza perfect.

Si ce nu poate lipsi....o salata de cruditati langa. Eu am servit-o cu o salata simpla de morcovi dati pe razatoare peste care am pus zeama de la jumatate de lamaie.

Daca iti place reteta, da-o mai departe si celor apropiati. Iar daca ai incercat-o si ai imbunatatit-o dupa placul tau, mi-ar placea tare mult sa stiu ce ingrediente magice ai mai adaugat.

Cu drag,

Valentina

Delicii Sanatoase

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise