1799
retete

Alte sectiuni
  • Spaghetti Cacio e Pepe

    În primă fază, cu o zi înainte, am dat parmezanul pe răzătoarea mare. Apoi l-am pus pe foc mic, într-o cratiță cu 4 căni de apă. Când începe să se înmoaie, se opeste focul și se lasă la răcit, până

    0 comentarii

  • Paste de casa, cu hribi si bacon

    Se pregătesc pastele, pentru a le putea lăsa puțin la uscat. Într-un castron, se mixează cele două ouă și cele două albușuri cu un praf de sare. Se adaugă treptat făină, câte o lingură de ulei și se frământă până

    0 comentarii

  • Tagliatelle cu varza creata si sunca

    Prajim feliile de sunca intr-un strop de ulei, apoi le scoatem pe hartie absorbanta si le lasam sa se raceasca, devin mai crocante atunci. Le rupem cand sunt reci. Luam frunzele mai verzi de la varza creata si le oparim in apa cu sare, pina se inmoaie

    0 comentarii

  • Fusilli tricolori picanti cu surimi

    Se pune la fiert apa cu sare, iar cand da in clocot, se scufunda fusilli si se lasa sa fiarba 10 minute, dupa care se scurg si se trec sub jet de apa rece. Se lasa sa se scurga bine. Batoanele de surimi se taie in bucati mai mici si se prajesc numai

    0 comentarii

  • Somon cu brocoli, sos de ciuperci si paste cu hrisca

    Pestele spalat, uscat, condimentat cu sare si piper, se pune in vasul termorezistent, impreuna cu usturoiul taiat, buchetele de brocoli, fiert in apa cu putina sare, apoi scurs, vinul, uleiul turnat deasupra; se lasa 20 minute la cuptor, iar dupa ce este

    0 comentarii

  • Cosulete din spaghete cu legume si carne tocata in sos de patrunjel

    Se fierb spaghetele in apa cu sare, apoi se scurg si se trec sub jet de apa rece, apoi se asaza sub forma de cuiburi, in forme unse cu ulei de masline, forme de briose, de preferat din silicon. Legumele se fierb in apa cu sare, apoi se scurg bine. Carnea

    0 comentarii

  • Spaghete bolognese cu sos de spanac si menta

    Se fierb pastele in apa cu sare, apoi se scurg si se clatesc sub jet de apa rece. Se caleste piureul de spanac in 2 linguri de ulei de masline, impreuna cu un catel de usturoi zdrobit, cu un praf de sare, o lingurita de amestec de legume deshidrate

    0 comentarii

  • Steak de miel carbonara

    Carnea de miel se alege si se spala, apoi se toaca fin impreuna cu ceapa, usturoiul, menta si patrunjelul. Se condimenteaza. Se imparte in 10 portii si se modeleaza in forme ovale. Tagliatelele se fierb in apa cu sare. Sosul se face din 150 grame de

    0 comentarii

  • Spaghete carbonara reţetă cu spanac si carne tocata

    Mod de preparare Spaghete carbonara reţetă: Se pune apa cu o lingurita de sare, la fiert, iar cand da in clocot, se dauga spaghetele, fara sa le rupem, la fiert cca. 10 minute. Intre timp calim baconul taiat marunt in ulei impreuna cu piureul de

    0 comentarii

  • Penne cu carne tocata de pui si mazare

    Pastele se fierb intr-o craticioara in apa cu sare. Carnea de pui tocata se pune intr-o tigaie cu ulei de masline si se lasa putina sa se prajeasca. Se pune putina apa si vinul alb, lasam la foc potrivit sa fiarba. Dupa circa 10 minute, se pune

    0 comentarii

  • Salata de tortelini si rosii cherry

    Punem 500 ml apa la fiert, iar cand clocoteste, adaugam tortelinii. Lasam la fiert aproximativ 3 minute (nu mai mult ca incep sa se desfaca si obtinem un terci). Taiem varza marunt si rosiile in jumatati. Punem toate ingredientele intr-un castron,

    0 comentarii

  • Furnici in copac

    Se caleste in ulei ceapa, usturoi si radacina de ghimbir curatate si tocate marunt, se adauga ciupercile feliate, ardeiul iute tocat sau adaugat intreg, apoi scos si carnea. Dupa ce totul este rumenit si s-a evaporat apa lasata de carne si ciuperci, se

    0 comentarii

  • Furnici in copac

    Peste carnea tocata, adaugam lingura de amidon, sosul de soia, sosul de Worcester, o lingura de ulei de susan, piper, amestecam si lasam la rece 20 de minute. Punem la fiert, apa cu sare si cand clocoteste, bagam taiteii de orez si ii lasam sa fiarba

    0 comentarii

  • Paste cu chiftele si sos

    Atunci cand va raman chiftele, puteti sa pregatiti alta masa cu acestea, facandu-le un sos si constituind astfel un alt fel principal. Pentru ca iubesc pastele, eu am pregatit paste cu chiftele si sos, iar la final, le-am mai dat la cuptor cu putin cascaval

    0 comentarii

  • Lasagna cu pui

    Tocam ardeii, rosiile si ceapa. Calim legumele pentru 10 minute aproximativ, adaugam sucul de rosii, condimentele si busuiocul tocat, continuand fierberea pentru 5 minute. Punem pieptul de pui tocat, amestecam cu grija si pastram vasul pe foc pana ce

    0 comentarii

  • Scoici umplute cu carne

    Se pune carnea intr-un vas pe foc, cu 2 linguri ulei, se amesteca mereu pana-si schimba culoarea, se adauga ceapa tocata marunt, sare, piper, morcovul ras, cutia cu rosii, 1 cana cu apa si se lasa pe foc 1 h sa fiarba incet. Dupa ce a scazut bine, se

    0 comentarii

  • Lasagna cu foi de casa

    Pentru sosul Ragu: Intr-o tigaie, calim in uleiul incins ceapa taiata marunt si usturoiul taiat felii, adaugam carnea si lasam pe foc, amestecand din cand in cand, pana observam ca s-a separat carnea. Pe urma, adaugam sosul bolognese, conservele de rosii

    0 comentarii

  • Paccheri umpluti cu carne de curcan

    Aceste paste fainoase sunt obtinute din gris de grau dur, sunt scurte si se pot umple usor cu diferite umpluturi. Sunt delicioase!! Carnea de lucru de curcan se toaca la masina. Ceapa curatata se taie marunt, radacina de patrunjel se curata de coaja si

    0 comentarii

  • Lasagna bolognese

    Intr-o tigaie cu pereti inalti, se pune uleiul, apoi adaugam morcovul dat pe razatoarea mica si ceapa taiata cubulete. Se caleste putin, adaugam apoi pasta de ardei si carnea tocata de vita si putina apa, se amesteca incontinuu, pana se patrunde carnea

    0 comentarii

  • Tort aperitiv Baneasa

    Se fierb pastele dupa instructiunile de pe ambalaj, se clatesc si se pun in strecuratoare, la scurs. Se unge tava cu unt si se asaza pe margini, in interior, felii de salam, apoi se toarna in tava jumatate din paste. Peste paste, se adauga carnea tocata,

    0 comentarii

Adauga reteta
Adauga articol
 Abonare newslettere
Vrei sa primesti retete si sfaturi culinare pe email de la Gustos.ro? Spune-ne numele si adresa ta de e-mail: