1794
retete

Alte sectiuni
  • Pizza bread

    Feliem cașcavalul și șunca presată, în felii subțiri, sau în cuburi, dar dăm și pe răzătoare, o parte din ele. Batem oul, adăugăm puțină sare și puțin piper, câteva frunze de busuioc și pătrunjel, rupte mărunt, smântâna

    0 comentarii

  • Reteta de aluat de pizza si Pizza Margherita

    1. Intr-un bol incapator, pun zaharul, drojdia si apa si amesteca bine pana se topesc zaharul si drojdia. 2. Pune apoi faina si framanta. Cand au inceput sa dispara cocoloasele, pune si sarea si framanta pana obtii un aluat omogen. Nu ar trebui sa dureze

    1 comentariu

  • Pizza cu ardei gras si rosii

    Se framanta aluatul si se lasa la dospit cca 30 min. Se intinde o foaie care se aseaza in tava de la aragaz tapetata cu hartie de copt peste care se adauga branza rasa, sunca, maslinele, cascavalul, rosiile taiate felii, ardeiul taiat fideluta si ceapa

    0 comentarii

  • Creste multicolore cu topping de rosii si busuioc

    Punem la fiert pastele (crestele) în apă clocotită în care am adăugat o lingură de ulei. Peste aproximativ 10 minute le tragem de o parte şi le lăsăm acoperite cu capacul să mai crească în apă. Spălăm bine roşiile, le tăiem

    0 comentarii

  • Pizza pe bat

    Lasam aluatul pentru pizza sa se decongeleze(sau il framantam noi, daca dorim) ,apoi il punem pe o suprafata plana, unsa cu putin ulei. Cascavalul si salamul le taiem cubulete mici. Ungem aluatul cu ketchup si sos BBQ, presaram pe el cascavalul si salamul

    0 comentarii

  • Pizza vegetariana cu pesto

    Aluatul: Drojdia o dizolvam in 100 ml apa calduta impreuna cu zaharul si o lingura de faina . Lasam deoparte pana se umfla putin. Intr-un castron punem faina si sarea ,iar in mijlocul ei turnam drojdia ,uleiul de masline si apa(apa nu o punem pe toata

    0 comentarii

  • Paste Baneasa cu sos si piept de pui

    Se curata ceapa ,se toaca marunt si se pune la prajit,adaugam si cateii de usturoi tocati marunt.Cand ceapa este aurie adaugam peste ea pieptul de pui taiat bucatele si lasam sa se patrunda bine ,apoi adaugam sosul si lasam sa fiarba cam 5 minute , adaugam

    0 comentarii

  • Pizza cu hribi

    -Se pune faina intr-un vas,peste faina se adauga drojdia stinsa cu lapte,putina sare si se framanta un aluat potrivit de tare,mai spre finalul framantarii se adauga ulei,putin cate putin,pana cand aluatul se dezlipeste de pe vas. Se intinde 1/2 aluat

    0 comentarii

  • Tagliatelle cu sos alb și ciuperci

    Punem o oala cu apa la fiert, si fierbem pastele conform instructiunilor de pe ambalaj. Spalam ciupercile si apoi le taiem feliute. Curatam ceapa si o taiem pestisori. Strivim catelul de usturoiul cu lama cutitului si il tocam marunt. Intr-o tigaie punem

    0 comentarii

  • Paste, cu ceapa verde si ciuperci

    Fierbem pastele conform instructiunilor de pe ambalaj, le golim intr-o sita si le lasam la scurs. Ciupercile curatate, le tocam marunt. Ceapa spalata o taiem fideluta. Punem uleiul de floare intr-o tigaie , adaugam ceapa verde si ciupercile, sare, piper

    0 comentarii

  • Fusilli all' arrabbiata

    Delicioase, portii pentru 4 persoane Punem 2 l de apa la fiert si cand da in clocot punem 1 lgt sare, 1 lg condimente la plic, punem pastele si amestecam. Intre timp calim usturoiul zdrobit cu lama cutitului, punem ardeiul taiat felii si la sfarsit rosiile

    0 comentarii

  • Deliciu de spirale la cuptor

    Punem 2 l de apa pe foc și când începe sa fiarbă adaugam 2 lgt de sare, 1/3 lgt ienibahar macinat, coriandru, foi de dafin si pastele. Amestecam mereu și lasam sa fiarba al dente vreo 8 min, le gustam. Calim carnea si legumele pe rand în ordinea

    1 comentariu

  • Shawarma libaneza de pui

    Boabele de coriandru si ardeiul iute uscat le sfaramam fin de tot , intr-un mojar. Vom lua din praful obtinut atat cat va fi nevoie pentru marinada. Sofranul il inmuiem in laptele caldut, amestecam din cand in cand pina se face laptele auriu-portocaliu. Pipptul

    0 comentarii

  • Paste cu nuca

    Punem apa si o lingura de ulei la incalzit si, cand incepe sa clocoteasca, punem pastele si amestecam putin sa nu se prinda intre ele. Lasam sa fiarba aproximativ 10 minute, apoi le strecuram. Pana se scurg de apa, macinam miezul de nuca. Punem untul la

    0 comentarii

  • Paste de orez cu legume

    Legumele le curatam de coaja si razuim pe razatoarea mica morcovul si zuchini.Apio si ceapa le tocam cu un cutit cat de mici doriti. Punem pe foc intr-o oala 1.5 litri de apa si o lingura de sare . Acoperim cu capacul si lasam sa fiarba . Incingem

    0 comentarii

  • Macaroane cu carne

    Punem intr i cratita ulei sa se incalzeasca si sotam ceapa, morcov si usturoi. Adaugam carnea tocata si sotam pentru cateva minute amestecand mereu. Adaugam rosiile si pasta tomate , sare, piper si putina apa si fierbem la foc mediu pentru 30 de minute.

    0 comentarii

  • Pastitio

    Curatam, spalam si taiem marunt ceapa si usturoi. Punem ulei in tigaie/cratita sa se ncinga si adaugam ceapa, usturoi si sare. Calim bine, apoi adaugam carnea tocata si amestecam. Adaugam apa si pasta de tomate si lasam sa fiarba. Punem la fiert macaroanele,

    0 comentarii

  • Fettuccine cu piept de pui si crema la cuptor

    Trebuie sa recunostem ca este o mancare foarte gustoasa si satioasa, dar ce-i drept contine multe calorii.De aceea nu o repetam prea des, dar trebuie incercata, macar o data pe luna sau doua. Pastele fettuccine, eu una le consider mai gustoase decat celelalte

    0 comentarii

  • Pizza Royal

    Pentru inceput pregatim aluatul pentru pizza : Intr-un bol mai mare punem faina si in mijlocul ei facem o gaura in care punem drojdia uscata, sarea, zaharul si uleiul. Le amestecam si turnam incet-incet apa calduta si framantam . Cand toate s-au omogenizat

    1 comentariu

  • Paste cu dovlecel de post la slow cooker Crock-Pot

    In vasul aparatului Crock-Pot puneti pastele fainoase, de tip fusilli, dovlecelul curatat de coaja si taiat bucati subtiri, rosiile cherry taiate in patru si suscul de rosii. Presarati sare si putin rozmarin. Acoperiti cu apa. Setati aparatul Crock-Pot

    0 comentarii

Adauga reteta
Adauga articol
 Abonare newslettere
Vrei sa primesti retete si sfaturi culinare pe email de la Gustos.ro? Spune-ne numele si adresa ta de e-mail: