1)Se intind foile.
Cu ajutorul unui pahar sau formã, se decupeazã cerculete.
2)Creme de Pateleiro:
Se fierbe 250 ml. de lapte.
Separat, amestecã 50 gr. de zahãr cu 35 gr. de fãinã,1 ou intreg, 2 gãlbenuse, 1 vârf cutit de vanilie pudrã si altul de sare.Toarnã incet peste laptele fierbinte, dã la foc mic, amestecând incontinuu pânã fierbe si se ingroasã.
Aceastã cremã se foloseste mult in bucãtãria portughezã,la foietaje, tarte de fructe...
3)Amestecã crema cu urda.
Pune o lingurã de umpluturã peste fiecare cerc, iar deasupra scortisoarã.
Bate oul intreg, si unge in jur.
Impãturã, si unge cu restul de ou fiecare pastel.
Deasupra presarã semintele de pin sau migdale si dã la copt.
Se poate pune zahãr pudrã, physalis...florii...
Special pt. iubitori de brânzeturi!
Sotul adorã urda,asa cã incerc mai multe retete...
Poftã bunã!
Reteta de prajitura pufoasa cu fructe. Prajitura pufoasa cu fructe reteta simpla. Retete de prajituri cu fructe. Prajituri...
Prajitura pufoasa cu fructeReteta de salata de vinete cu pasta de rosii. Salata de vinete cu pasta de rosii reteta simpla. Reteta de salata de vinete cu...
Salata de vinete cu pasta de rosiiReteta de batoane cu magiun. Batoane cu magiun sau gem reteta pas cu pas. Reteta de batoane de post. Retete de batoane....
Batoane cu magiunRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii