Pastel cu carne si vanata

Timp pregatire
75 minute
Complexitate
redusa
Pastel cu carne si vanata

Ingrediente

  • 250 gr de aluat filo - 6 foi de filo
  • 300-400 gr carne macinata
  • 1 vanata mare coapta si cojita lasata in sita sa se scurga de apa
  • 1 ceapa mare - taiata cuburi mici
  • 2 oua
  • sare, piper
  • putina nucsoara
  • putin coriandu macinat
  • ulei de masline
  • 1 ou ptr uns

Mod de preparare

Aluatul de filo este foarte subtire si trebuie folosit putin ulei sau unt ptr al unge.

Intr-o tigaie pe care o incalzim bine punem 2 linguri ulei de masline si adaugam ceapa sa se prajeasca pana devine sticloasa, adaugam carnea si prajim in continuare pana isi schimba culoarea, adaugam si vanata curatata si tocata amestecam cu carnea si luam de pe foc. Adaugam mirodeniile si sarea si piperul - lasam sa se raceasca bine si adaugam ouale batute putin si amestecam bine compozitia.

Intr-o tava dreptunghiulara punem 2 foi de filo jumatate in tava si jumatate lasate liber pe laterala, le ungem cu putin ulei de masline punem o a treia foaie inauntru si o ungem cu putin ulei, punem compozitia de carne dupa care acoperim cu o foaie de filo care sa acopere umplutura, o ungem cu putin ulei dupa care punem inca 2 foi de filo jumatate in tava jumatate pe laterala si le ungem cu putin ulei dupa care restul foilor de pe laterala le asezam in tava paturind pastelul frumos si ungem totul cu un ou batut cu 1 lingurita de apa. Coacem la 180 de grade 30 de minute sau pana s-a rumenit frumos, aluatul trebuie sa fie rumenit dar nu uscat. Se serveste pastelul caldut cu salata de vanata cu ardei sau alta salata picanta. Este foarte buna si a doua zi se poate incalzi usor. Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise