Pastel de nata

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa
Pastel de nata

Ingrediente

  • Pentru foitaj:
  • 1 pachet de 800g aluat de foitaj din comert
  • Pentru crema:
  • 6 galbenusuri
  • 350g frisca lichida
  • 200g zahar
  • 2 linguri amidon
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • ½ lingurita scortisoara pudra

Mod de preparare

Se scoate aluatul si se lasa la dezghetat.Se intinde foaia pe masa de lucru si cu ajutorul unui pahar de marimea formelor se decupeaza rondelele de aluat.Se aseaza fiecare intr-o forma rotunda de briosa.Dupa ce am pus aluatul in forme se lasa la frigider pentru 5 minute.Se coc apoi in cuptorul incins la 180 de gC pentru 10 minute.Intre timp pregatim crema.Intr-un vas se amesteca amidonul cu jumatate din frisca.Se adauga 50g zahar si restul de frisca si se amesteca cu mixerul pana cand s-a dizolvat tot zaharul.Se pun apoi galbenusurile batute bine cu restul de zahar,vanilia si scortisoara,si se umplu tartele.Se pun din nou la cuptor la aceiasi temperatura,pana cand se auresc deasupra.Se lasa sa se raceasca,se scot din forme apoi se pudreaza cu zahar.

Intamplator am dat de aceasta reteta,un desert portughez foarte renumit.Istoria lui este foarte veche.Pastel de Belem(numele original) se poate gasii doar in cofetaria Antiga din Lisabona,reteta de preparare fiind pazita foarte bine.Pastel de nata este acelas preparat,dar care poate fi gasit in toata lumea.Conform legendei,reteta a fost facuta prima data de maicutele de la Monasterio dos Jeronomos.Poate ca tarta nu este asa de aspectuasa,dar gustul este minunat,crema reprezinta de fapt tot secretul.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat

Incanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Chiftelute din carne de miel cu cartofi, rucola si sos de iaurt cu menta
Mancaruri cu carne

Chiftelute din carne de miel cu cartofi, rucola si sos de iaurt cu menta

Carnea se curata de pielite si se toaca la robotul de bucatarie.

Chiftelute din carne de miel cu cartofi, rucola si sos de iaurt cu menta
Salata de primavara cu oua

Salata de primavara cu oua

Reteta de salata de primavara cu oua. Salata de primavara cu oua, spanac tanar, salata creata si loboda. Retete de salate....

Salata de primavara cu oua
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise