Tocam cepele marunt si le calim in putin ulei de masline. Cand ceapa devine sticloasa adaugati usturoiul dat prin razatoare sau pisat, iar dupa maxim 2 minute adaugati carnea tocata. Amestecam pana isi schimba culoarea, adaugam vinul si putina apa daca este cazul. Adaugam rosiile cubulete cu tot cu sosul din conserva, condimentam cu sare, piper, boia, oregano, busuioc si rozmarin. Lasam sa scada dupa care luam vasul de pe foc.
In timp ce se face carnea pregatim pastele respectand indicatiile de pe ambalaj. Pregatim o tava termorezistenta (eu am folosit o forma de chec), o tapetam cu unt, asezam cam pana la jumatate spaghetele, cat mai ordonat pentru a avea un aspect frumos in sectiune, deasupra turnam carnea tocata si nivelam.
Ultimul strat va fi cel de ricotta amestecata cu oul intreg, smantana si condimentata cu sare, piper si nucsoara.
Dam tava la cuptorul preincalzit circa 40-45 minute. Cu 10 minute inainte de a fi gata, scoatem tava din cuptor, presaram parmezan ras si mai dam la cuptor pana se rumenste frumos.
Pofta Buna!
Reteta de prajitura pufoasa cu fructe. Prajitura pufoasa cu fructe reteta simpla. Retete de prajituri cu fructe. Prajituri...
Prajitura pufoasa cu fructeReteta de salata de vinete cu pasta de rosii. Salata de vinete cu pasta de rosii reteta simpla. Reteta de salata de vinete cu...
Salata de vinete cu pasta de rosiiReteta de batoane cu magiun. Batoane cu magiun sau gem reteta pas cu pas. Reteta de batoane de post. Retete de batoane....
Batoane cu magiunRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii