Pastrav cu portocale si sos picant

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
medie
Pastrav cu portocale si sos picant

Ingrediente

  • 2-3 pastravi medii
  • 1 portocala (sau 1 lamaie)
  • 1-2 ardei iuti (rosu sau verde)
  • 1-2 rosii
  • 1 ardei rosu kapia
  • 3-4 catei de usturoi
  • cateva frunze loboda rosie, spanac
  • cateva fire de marar si patrunjel
  • 1 pahar vin alb
  • 50 ml bulion
  • 3 linguri otet
  • sare, piper, condimente pentru peste
  • 1-2 foi de dafin

Mod de preparare

Se eviscereaza pestii, se curata branhiile, solzii si se spala bine, apoi se sterg cu hartie absorbanta si se condimenteaza pe dinafara si pe dinauntru.

Intr-o tava inalta si mai lunga se aseaza pestii pe un pat de felii de rosii, frunze, verdeata si cateva feliute de ardei iute. Garnisiti pestii si deasupra cu cateva feliute de ardei kapia, de ardei iuti si rosii. Adaugati in tava bulionul, otetul, uleiul si apa cat sa ajunga cam la jumatatea pestilor (sa nu-i acopere de tot).

Dati tava la cuptorul incalzit la treapta 1 sau 2 (120 - 160 grade) acoperita cu folie de staniol. Dupa vreo 45-60 minute, scoateti tava pe un fund de lemn, indepartati folia si intoarceti usor cu o spatula pastravii pe partea cealalta.

Garnisiti-i din nou cu feliute de rosii, ardei, ardei iute, portocala rasa de coaja (sau lamaie). Stoarceti putina zeama de portocala in sosul din tava, adaugati frunza de dafin si daca mai trebuie, sare, piper, condimente, otet si putina apa sau bulion, daca a scazut prea mult zeama.

Introduceti tava descoperita la cuptor inca 30-40 minute la foc mic pana se rumenesc putin deasupra avand grija sa ii stropiti de 2-3 ori cu zeama din tava. Cand sunt gata, se scot pe un platou, cu grija sa nu-i rupeti si se garnisesc de jur imprejur cu verdeata, frunze de loboda, spanac, felii de portocala, bastonase de ardei iute, feliute de usturoi si puneti peste ei putin sos din tava. Restul de sos turnati-l intr-o sosiera sau cescuta, mai adaugati in el putin usturoi zdrobit, condimente si zeama de portocala, dupa gust.

Se poate servi cu garnitura de cartofi noi natur, unt si verdeata. Se recomanda vin alb.

Pofta buna.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura pufoasa cu fructe

Prajitura pufoasa cu fructe

Reteta de prajitura pufoasa cu fructe. Prajitura pufoasa cu fructe reteta simpla. Retete de prajituri cu fructe. Prajituri...

Prajitura pufoasa cu fructe
Salata de vinete cu pasta de rosii

Salata de vinete cu pasta de rosii

Reteta de salata de vinete cu pasta de rosii. Salata de vinete cu pasta de rosii reteta simpla. Reteta de salata de vinete cu...

Salata de vinete cu pasta de rosii
Batoane cu magiun

Batoane cu magiun

Reteta de batoane cu magiun. Batoane cu magiun sau gem reteta pas cu pas. Reteta de batoane de post. Retete de batoane....

Batoane cu magiun
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise