Păstrăvul curățat și spălat, se șterge pe un prosop de hârtie. Se presară cu sare și piper, se stropește cu zeama de lămâie și se lasă la macerat 30 de minute.
Apoi se dă prin făină.
Întro tigaie incinsă cu ulei, se prăjește 5-6 minute la foc mediu, pe ambele părți, până se rumenește frumos și uniform.
Se scoate din tigaie și se pune la cald.
Se scurge uleiul și se începe prepararea sosului.
În aceași tigaie (sau în alta), punem untul la topit și după ce a terminat de spumat, deglasați cu zeamă de lămâie și introduceți caperele. Amestecăm pentru omogenizare și lăsăm să scadă.
Pentru doritorii de pătrunjel tocat, e timpul să-l puneți în sos (eu nu folosesc, după câte știți).
La sfârșit, după ce sosul a fost scos de pe foc și pus întro sosieră, puteți să-l aromatizați cu sosul Worchester (opțional).
Incanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparatCarnea se curata de pielite si se toaca la robotul de bucatarie.
Chiftelute din carne de miel cu cartofi, rucola si sos de iaurt cu mentaReteta de salata de primavara cu oua. Salata de primavara cu oua, spanac tanar, salata creata si loboda. Retete de salate....
Salata de primavara cu ouaRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii