Pataniscas de marmelo- gogosi portugheze din gutui

Timp pregatire
35 minute
Complexitate
redusa
Pataniscas de marmelo- gogosi portugheze  din gutui

Ingrediente

  • 2 gutui si sucul de la o lãmâie
  • 120 gr zahãr
  • 100 ml apã si 3 ouã
  • un praf de sare
  • 5 foi de menta tocate ( optional)
  • 160 gr fãinã
  • 1 linguritã praf de copt
  • 2 linguri de lapte
  • zahãr si scortisoarã pudrã

Mod de preparare

Pe aceste pufosenii le fac mai rar nu de alta dar face rãu la dieta mea:)) calde , pudrate cu amestecul de zahãr si scortisoarã...puteti înlocui gutuile cu alt fruct dupã preferintã

* Decojeste gutuile si taie-le în cubulete, stropeste cu sucul de lãmâie, adaugã apa si 70 gr de zahãr, pune la fiert.Pentru o aromã mai intensã am pus un rulou se scortisoarã.

Scurge si lasã la rãcit.

* Bate ouãle cu zahãrul rãmas, sarea, menta, fãina cu praful de copt si la urmã laptele si gutuile.

Va iesi un aluat moale , asa trebuie sã fie.

Cu ajutorul a 2 linguri se iau mici porti din aluat si se prãjesc în uleiul fierbine.

Ele se umflã si se prãjesc foarte repede, sã aveti pregãtit platou cu hârtie absorvantã:)

Se trec imediat prin amestecul de zahãr si scortisoarã.

Au iesit 15 pataniscas, si au dispãrut imediat!

Savurati!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise