Puneti la fiert in 1,5 litri apa rece cu putina sare ficatul cu cateva bucati de ceapa. Lasati sa fiarba la foc mic, dupa ce ati luat spuma, inca 30 minute. Intre timp caliti in ulei ceapa ramasa taiata bucati mari, telina taiata bastonase subtiri si ceapa verde tocata mare. Completati din cand in cand cu zeama in care fierbe ficatul, ca sa se inmoaie. Scoateti ficatul si taiati-l in bucati nu prea mari.
Puneti la topit intr-o tigaie untul (margarina), adaugati ficatul taiat bucati,, oul fiert tocat marunt, condimentati cu sare si piper. Puneti intr-un blender toate ingredientele, inclusiv telina calita cu ceapa, deodata sau pe rand, cum incap. Amestecati-le pe toate impreuna intr-un bol pana se omogenizeaza compozitia si dregeti gustul de sare si piper.
Puteti sa-l serviti la masa ca atare, intr-un castronel sau sa preparati delicioase tartine si sandwitch-uri garnisite cu rosii, castraveti, felii de ou fiert, patrunjel, peperoni proaspeti sau in otet, etc.
Pofta buna.
Reteta de prajitura pufoasa cu fructe. Prajitura pufoasa cu fructe reteta simpla. Retete de prajituri cu fructe. Prajituri...
Prajitura pufoasa cu fructeReteta de salata de vinete cu pasta de rosii. Salata de vinete cu pasta de rosii reteta simpla. Reteta de salata de vinete cu...
Salata de vinete cu pasta de rosiiReteta de batoane cu magiun. Batoane cu magiun sau gem reteta pas cu pas. Reteta de batoane de post. Retete de batoane....
Batoane cu magiunRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii