Spalati ficateii cu apa rece si puneti-i la fiert intr-un litru de apa cu putina sare, cam 15-20 minute.
Curatati morcovii, taiati-i felii subtiri si puneti-i la fiert in jumatate de litru de apa cu putina sare, 30 minute.
Intre timp, curatati cepele, tocati-le nu prea marunt si puneti-le la calit in uleiul de masline intr-o tigaie antiaderenta. Adaugati peste ceapa morcovii fierti si scursi de zeama, mai puneti un polonic din zeama in care au fiert morcovii si lasati la foc mic cu capac pana scade complet lichidul. Intre timp topiti untul intr-o craticioara, la foc mic.
Puneti intr-o cana de blender ficateii, ceapa si morcovii caliti, untul topit, putina sare si piper. Mixati pana obtineti o pasta omogena.
Gustati si potriviti de sare si piper apoi dati pateul la rece 1-2 ore ca sa se intareasca.
Puteti sa-l folositi la sandwitch-uri, tartine, aperitive, gustari, etc. Decorati cu felii de gogosari, castraveti, oua fierte, verdeata, salata, etc. Pofta buna.
Reteta de prajitura pufoasa cu fructe. Prajitura pufoasa cu fructe reteta simpla. Retete de prajituri cu fructe. Prajituri...
Prajitura pufoasa cu fructeReteta de salata de vinete cu pasta de rosii. Salata de vinete cu pasta de rosii reteta simpla. Reteta de salata de vinete cu...
Salata de vinete cu pasta de rosiiReteta de batoane cu magiun. Batoane cu magiun sau gem reteta pas cu pas. Reteta de batoane de post. Retete de batoane....
Batoane cu magiunRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii