Spalati ficateii cu apa rece si puneti-i la fiert intr-un litru de apa cu putina sare, cam 15-20 minute.
Curatati morcovii, taiati-i felii subtiri si puneti-i la fiert in jumatate de litru de apa cu putina sare, 30 minute.
Intre timp, curatati cepele, tocati-le nu prea marunt si puneti-le la calit in uleiul de masline intr-o tigaie antiaderenta. Adaugati peste ceapa morcovii fierti si scursi de zeama, mai puneti un polonic din zeama in care au fiert morcovii si lasati la foc mic cu capac pana scade complet lichidul. Intre timp topiti untul intr-o craticioara, la foc mic.
Puneti intr-o cana de blender ficateii, ceapa si morcovii caliti, untul topit, putina sare si piper. Mixati pana obtineti o pasta omogena.
Gustati si potriviti de sare si piper apoi dati pateul la rece 1-2 ore ca sa se intareasca.
Puteti sa-l folositi la sandwitch-uri, tartine, aperitive, gustari, etc. Decorati cu felii de gogosari, castraveti, oua fierte, verdeata, salata, etc. Pofta buna.
Incanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparatCarnea se curata de pielite si se toaca la robotul de bucatarie.
Chiftelute din carne de miel cu cartofi, rucola si sos de iaurt cu mentaReteta de salata de primavara cu oua. Salata de primavara cu oua, spanac tanar, salata creata si loboda. Retete de salate....
Salata de primavara cu ouaRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii