autor:

Dachman Laura
Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Dachman Laura (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 13 aprilie 2010

Ingrediente
5 fire de ceapa verde, tocata, 200 gr mazare, 2 linguri smantana, 1 lingura ulei de masline, 1 lingura zeama de lamaie, coaja rasa de la ½ lamaie, ½ lingurita menta tocata, 1 lingurita sare de mare cu ierburi aromate, 1 lingurita miere

Dificultate: Redusa Timp: 20 min

8 voturi

Mod de preparare

Se pune intr-o cratita aprox. o cana cu apa la fiert.Se adauga ceapa si mazarea si se lasa sa fiarba 10 minute.Dupa ce legumele au fiert, se scurg si se trec ptrintr-un jet de apa rece apoi pun intr-un vas.Se adauga restul ingredienteleor si se paseaza pana cand se obtine o pasta fina.

http://lauradfood2.blogspot.com/
Daca ti-a placut reteta noastra "Pate de mazare si ceapa verde" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Retete vegetariene
Dovlecel gratinat cu usturoi

Dovlecel gratinat cu usturoi

Se spala dovleceii si se taie bastonase de 5-6 cm lungime, apoi se condimenteaza cu cimbru si condimente

15 voturi    12 comentarii
25 min
Retete vegetariene
Ciulama de ciuperci

Ciulama de ciuperci

Va place ciulamaua? Mie da…de orice soi! dar n-am mai pregatit-o de ani de zile, in special

0 voturi    3 comentarii
30 min
Retete vegetariene

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 7 comentarii

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 04 august 2010

    O bunatate !

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 19 mai 2010

    Tare bun, gustos!

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 16 mai 2010

    Bun, bun!

    • Sidy

      Sidy (Chef de cuisine) , 15 mai 2010

      Foarte interesant !!! Cred ca este delicioasa...

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 25 aprilie 2010

      Foarte gustos!

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 15 aprilie 2010

      Arata tare bine,este gustos si sanatos...

    • Camelia Grosu

      Camelia Grosu (Chef de cuisine) , 15 aprilie 2010

      Ai niste idei, mama. De unde iti vin atatea?

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

20 min

8 voturi

Ingrediente

  • 5 fire de ceapa verde
  • tocata
  • 200 gr mazare
  • 2 linguri smantana
  • 1 lingura ulei de masline
  • 1 lingura zeama de lamaie
  • coaja rasa de la ½ lamaie
  • ½ lingurita menta tocata
  • 1 lingurita sare de mare cu ierburi aromate
  • 1 lingurita miere

Raporteaza reteta

Retete
de Dachman Laura
Bagels

Bagels

Se amesteca faina cu sarea si drojdia, apoi se face o adancitura la mijloc.Intr-un castronas se amesteca

14 voturi    9 comentarii
2h
Aluaturi si Foietaje
Peste in stil mediteraneean

Peste in stil mediteraneean

Se incalzesc uleiul si vinul sau bulionul intr-o cratita, se adauga telina, usturoiul si ceapa si

20 voturi    8 comentarii
1h
Mancaruri cu peste
Marble Bundt Cake

Marble Bundt Cake

Incalzeste cuptorul la 150°, unge cu unt si da cu faina o tava pentru chec rotund.Bate cu mixerul

4 voturi    7 comentarii
2h
Prajituri

constanta proca (Chef de cuisine)

O bunatate !

Retete

din Retete vegetariene

Cartofi gratinati, cu telemea si ou Cartofi gratinati, cu telemea si ou

1. Se spala cartofii si se fierb in coaja circa 20 minute (nu complet fierti, pentru ca se mai coc in cuptor) 2. Se fierb ouale, tari

0 voturi    0 comentarii
50 min
Aperitive cu brinza
Rondele de vinete la cuptor Rondele de vinete la cuptor

Se alege o vanata mare si se taie tot cu coaja in discuri rotunde aproximativ de 1.5 cm grosime. Luam un cutit, in fiecare bucata de

0 voturi    0 comentarii
1h 10 min
Aperitive
Legume cu mamaliguta